Tvorci Goodvillea i WHO stvorili lik koji pomaže igračima sa zdravstvenim problemima

Popularna farmerska mobilna igra Goodville dobila lika po imenu Florence koji igračima pomaže glede ostvarivanja i održavanja fizičkog i emocionalnog zdravlja

Damir Radešić utorak, 30. kolovoza 2022. u 21:35

Popularna free-to-play igra Goodville je novom nadogradnjom predstavila umjetnu inteligenciju po imenu Florence koja je prvi virtualni zdravstveni djelatnik za pomoć igračima u rješavanju zdravstvenih problema.

Ova inicijativa je nastala suradnjom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) s tvorcima Goodvillea, ekipom Stork Limited, a cilj je putem komunikacije s Florence, rješavanjem raznih zadataka i događajima u igri pomoći igračima da bolje razumiju vlastite probleme i savjetovati ih kako postići i održati zadovoljavajuće fizičko i emocionalno zdravstveno stanje.

Kako kaže Alexey Meleshkevich, suosnivač Stork Limiteda, igre utječu na živote ljudi i održavanje emocionalne stabilnosti je jedan od najvažnijih zadataka, posebno u vremenu u kojem pandemija, rat i nesigurnost utječu na našu svakodnevicu. "Goodville je miroljubivi način da igrači ostvare i normaliziraju duševni mir putem novih mehanika igrivosti i dnevnim psihološkim testovima", nastavlja Meleshkevich.

Ukratko, igrači će putem odgovora na nekoliko pitanja dati umjetnoj inteligenciji dovoljno materijala kako bi shvatila njihove potrebe, te im zatim ponudila unikatne zdravstvene planove bilo da se radi o poboljšanju fizičkog zdravlja, mentalnog, prehrambenim savjetima ili pak glede prestanka pušenja za one koji ne mogu bez nikotina.

Punim imenom Goodville: Farm Game Adventure, ovaj naslov je s App Storea i Google Playa preuzet preko milijun puta i u osnovi je riječ o klasičnoj farmerskoj igri u kojoj moramo pomoći virtualnom liku Jane u renoviranju vlastite farme i otkrivanju tajni Goodvillea.

Tijekom igranja upoznajemo gomilu ostalih likova koji će nam pomoći u našim zadacima koji uključuju hranjenje životinja, brigu o biljkama, izvršavanje raznih izazova, istraživanje susjeda, a sada ćemo dobivati i vrijedne savjete nikad nervozne Florence.