Varalice u Outridersima će dobiti poseban tretman

Ekipa People Can Flya je tjedan dana prije izlaska Outridersa podijelila dodatne informacije o završnim pripremama, te naglasila na kakve posljedice varalice moraju biti spremni

Damir Radešić petak, 26. ožujka 2021. u 19:08

Kooperativna pucačina Outriders je novi potencijalni hit talentirane ekipe People Can Fly čije igre nisu redom bili vrhunski naslovi, ali su unikatnom igrivošću i okruženjem uvijek imali svoju publiku i bili zapaženi. Od izlaska igre nas dijeli nešto manje od tjedan dana, a oni koji su nestrpljivi su imali priliku zaigrati demo inačicu koja je već neko vrijeme aktivna. U svom novom obraćanju javnosti, developeri su istaknuli na čemu sve rade u ovom kritičnim danima, pa tako ispravljaju hrpu uočenih bugova, balansiraju predmete, oružja i plijen, poboljšavaju sustav zaklona i tako redom.

Među važnijim stavkama je mogućnost međuplatformskih partija koja je u demo verziji bila u beta razvojnom stadiju, dok će s izlaskom igre biti finalizirana i aktivna automatski. Drugim riječima, igrači će na liste prijatelja moći uvrštavati ove s kojima su igrali bez obzira na platformu, uz napomenu da ukoliko se ova opcija isključi, sustav kreiranja partija neće pozivati one kojima je uključen.

Autori se nadaju da će par dana prije 1. travnja igračima biti omogućeno skidanje instalacije u koju bi uvrstili nužnu Day 1 zakrpu koja će ispraviti zaostale bugove, poboljšati performanse i zastajkivanja uočena u demo verziji, te ispeglati kameru u međuscenama. Ipak, napominju kako to možda neće uspjeti ostvariti, pa će naknadni downloadi ipak biti potrebni, a osvrnuli su se i na one koje uhvate u varanju.

Prema njihovim statistikama, demo je zaigralo dva milijuna igrača, a u varanju ih je uočeno oko 200, što čini oko 0,01 posto ukupnog broja i ne misle da će se nakon izlaska finalne verzije postotak povećavati. Ipak, odlučili su se pripremiti i poduzeti određene mjere kako varalice ne bi kvarile zabavu ovima koji igraju pošteno. Mjere će se automatski primjenjivati na korisničke račune, a ne na likove, pa će tako nepošteni igrači moći igrati isključivo s drugima varalicama, sustav kreiranja partija će trajati značajnije duže, a od trenutka kada je varanje potvrđeno, taj igrač će u igri imati diskretan, ali jasan vodeni žig da je cheater.

U slučaju da je opet uhvaćen, dobit će trajni ban, a ove mjere vrijede i za demo verziju. Naime, napredak iz iste je moguće prenijeti u finalno izdanje, a ukoliko je netko varao u pokaznoj inačici, morat će obrisati sve likove i predmete na računu jer će developeri izvršiti provjeru kod prvog pokretanja Outridersa na svim računima i nakon toga ih skenirati periodički.

Ukratko ćemo ponoviti da su Outridersi zamišljeni kao kooperativna RPG pucačina do tri igrača smještena u originalni SF svijet u kojem ćemo proputovati neprijateljski planet uz korištenje razornih oružja i specijalnosti, a na izbor će nam biti četiri klase unikatne igrivosti. Linkovi za demo inačice za sve platforme se nalaze ovdje, a nakon isprobavanja istog, odlučili smo nikako ne propustiti finalno izdanje Outridersa.