Besplatan pristup Internetu uskoro u svim autobusima i tramvajima ZET-a

Zagrebački ZET je u sklopu pilot projekta u 60 niskopodnih tramvaja i 58 autobusa uveo besplatan Wi-Fi, a u narednim mjesecima isto će biti prošireno na cijelu mrežu vozila

Sandro Vrbanus nedjelja, 18. studenog 2018. u 06:30

Zagrebački električni tramvaj, nakon što je u sklopu pilot projekta opremio tri tramvajska vozila i tri autobusa uređajima za bežični pristup internetskoj mreži, od petka, 16. studenoga, osigurao je uslugu u još 60 niskopodnih tramvaja i 58 autobusa. Sva vozila s besplatnim pristupom Internetu označena su naljepnicom s oznakom WiFi, koju putnici mogu lako uočiti.

"ZET nastavlja s projektom uvođenja besplatnog Interneta u tramvaje i autobuse. Nakon završenog pilot projekta, sada puštamo u promet 60 niskopodnih tramvaja i 58 autobusa opremljenih besplatnim Internetom, a koji će biti posebno označeni. No, ni tu nećemo stati. U postupku je ugradnju sustava za bežični Internet i u svim preostalim niskopodnim tramvajima i 213 autobusa, što bi trebalo biti završeno u iduća 3-4 mjeseca", izjavila je direktorica ZET-a, Ljuba Žgela.

Cilj projekta je podizanje standarda usluge javnog prijevoza u Zagrebu, što je već ranije potvrdio i pilot projekt besplatnog Wi-Fi-ja u tri tramvaja i tri autobusa, koji je naišao na odobravanje putnika, posebice mlađih generacija. Usluga će biti omogućena svim korisnicima, a funkcionira na način da se korisnika nakon spajanja na internetsku mrežu u vozilu dovodi do internetske stranice ZET-a, a nadalje je omogućeno pregledavanje svih stranica, osim onih neprimjerena sadržaja.

Besplatno korištenje pristupa Internetu u vozilima ZET-a omogućeno je u trajanju od 30 minuta, nakon čega je potrebno ponovno se prijaviti ukoliko korisnik želi nastaviti koristiti Wi-Fi mrežu.