Tumblr je na prodaju, potencijalni kupac je Pornhub

Platforma za razmjenu fotografija i blogova i dalje privlači velik broj korisnika ali njezin vlasnik Verizon ne zna kako bi to iskoristio, pa ju je odlučio prodati

Sandro Vrbanus petak, 3. svibnja 2019. u 14:30

Tumblr je kao društvena mreža za objavljivanje fotografija i blogova osnovan još 2007. godine. Nakon nekoliko godina u privatnom vlasništvu njegovih osnivača 2013. godine preuzeo ga je Yahoo, da bi ga 2017., zajedno s većinom internetskom biznisa, prodao američkom telekomunikacijskom divu Verizonu. Sada, pak, mediji u SAD-u pišu kako je Verizon kontaktirao nekoliko potencijalnih kupaca i ponudio im preuzimanje Tumblra.

Tumblr danas sadrži preko 465 milijuna blogova i više od 172 milijarde objava, a aktivno ga i dalje koriste milijuni ljudi – što ga smješta na 11. mjesto najpopularnijih društvenih mreža u SAD-u, odmah iza LinkedIna i Pinteresta. I dalje se na ovom servisu mjesečno objavi preko milijardu postova, no Verizonu to očito nije u skladu s očekivanjima.

Nedavno su pokušali svojevrsni rebranding, pa je tako Tumblr od prosinca počeo veliko "čišćenje" zabranom postavljanja sadržaja za odrasle – koji je bio jedna od prednosti ovog servisa i doprinosio je njegovoj popularnosti. U zanimljivom obratu sudbine, kada se doznalo da bi Verizon prodao ovaj servis, kao jedan od kupaca pojavio se najveći svjetski servis za 18+ sadržaje, Pornhub. Njihov glavni direktor izrazio je interes za preuzimanje Tumblra i "vraćanje stare slave istome", naravno, orijentacijom upravo na sadržaj za odrasle.

Za sada nije poznato je li među kompanijama razmijenjena kakva dokumentacija ili su vođeni službeni pregovori o preuzimanje Tumblra.