Tumblr zabranjuje sadržaj za odrasle

U želji da privuče oglašivače microblogging platforma Tumblr odlučila je napraviti zaokret u svom poslovanju te u budućnosti više neće dopuštati postavljanje sadržaja za odrasle na svoju platformu

Matija Pavlić utorak, 4. prosinca 2018. u 06:00

Ovih dana događa se kraj jedne ere što se tiče danas manje popularne microblogging platforme, Tumblra. Čelništvo platforme je naime odlučilo napraviti zaokret u odnosu na dosadašnji način uporabe platforme kako bi se privukli potencijalni oglašivači.

Promjene se događaju i zbog činjenice da tvrtka Oath kao vlasnik Tumblra za dugoročni cilj ima približavanje Googleu i Facebooku što se tiče prihoda od oglašavanja.

Zbog toga će se krenuti u restrikciju i strožu kontrolu sadržaja koji će se u budućnosti moći pojavljivati na toj platformi.

Tumblr je od samih početaka, dakle od osnivanja 2007. godine bio poprilično tolerantan u svezi sadržaja koji se postavlja na platformu, bilo to sadržaj vezan za najnovije filmove ili pak sadržaj koji je namijenjen samo punoljetnim osobama.

Upravo ovaj potonji sadržaj će počevši od ovog mjeseca (od 17. prosinca) biti zabranjeno postavljati na Tumblr (izuzev onog što u platformi nazivaju "umjetničkim fotografijama" i fotografija majki koje doje svoje bebe).

Valja podsjetiti da je nedavno Apple uklonio službenu Tumblr aplikaciju s App Storea zbog činjenice da je sustav za filtriranje na microblogging propustio ukloniti pedofilski sadržaj.Subwoofer s iBX tehnologijom

KEF Kube 8b

Isporuka impresivne glazbe i zvuka kućnog kina, aktivni subwoofer od 8", pojačalo snage 300W u D klasi, 34 do 140 Hz, 105dB.

4.499 kn Kupi

BT naglavne slušalice

BOSE QuietComfort 45

Zvuk visoke vjernosti, Acoustic noise cancelling, USB-C kabel za punjenje, Bose Music aplikacija, Aware Mode, podesivi EQ, SimpleSync™, do 24 sata reprodukcije.

2.529 kn 2.799 kn Kupi