Vivaldi 1.12 donosi novosti koje su zatražili sami korisnici

Nova inačica preglednika Vivaldi donosi nekoliko novosti kao što je dobivanje iscrpnih informacija o fotografijama i preuzetim datoteka te podešavanje zasićenja boja na internetskim stranicama

Matija Pavlić subota, 23. rujna 2017. u 16:23

Sve popularniji internetski preglednik Vivaldi iza kojeg stoje nekadašnji developeri Opere dobila je novu inačicu. U inačici Vivaldi 1.12 koja se temelji na Chromium 61.0.3163.91 pregledniku naglasak je stavljen prvenstveno na značajke koje su zatražili sami korisnici.

Najveća novost možda je mogućnost pregledavanja detaljnih informacija o fotografijama, kao što je na primjer model kamere kojom su snimljene, datum i vrijeme kada su snimljene, njihove dimenzije, ISO vrijednosti, histogram, ekspozicija, balans bijele boje i dubina polja.

Druga novost je ponešto promijenjena sekcija za preuzimanje datoteka, gdje je sada moguće vidjeti neke dodatne informacije o preuzetim datotekama. To je na primjer ime datoteke koja se preuzima, URL s koje se datoteka preuzima, brzina preuzimanja datoteke, datum i vrijeme preuzimanja te mapa u koju će datoteka pohraniti. Datoteke koje se preuzimaju sada je moguće poredati po imenu, veličini, URL-u, tipu, datumu na koji je dodana te datumu kada je završeno njezino preuzimanje.

Treća novost je mogućnost finog podešavanja razine zasićenja boja na pojedinoj internetskoj stranici. Uz navedene novosti tu je i mnoštvo zakrpi i nadogradnji za postojeće funkcionalnosti, punu listu promjena možete pronaći na sljedećoj poveznici.     

 

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi