YouTube će onemogućiti klikanje na poveznice u Shorts opisima i komentarima

Ove se mjere poduzimaju zbog smanjenja SPAM-a i pokušaja prijevare. Kako bi se kreatori putem poveznica ipak mogli povezati sa svojom publikom navodno će im biti omogućen novi način za dijeljenje poveznica

Tomislav Stanković četvrtak, 10. kolovoza 2023. u 20:40
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Kako bi spriječio da korisnici budu izloženi zlonamjernom softveru, prijevarama s krađom identiteta i drugim štetnim sadržajima povezanim s prijevarama YouTube od 31. kolovoza 2023. onemogućava klikanje na poveznice povezane sa Shorts formom videozapisa, navedeno je u ažuriranim uvjetima korištenja.

Osim toga, kreatori će ostati i bez mogućnosti objave poveznica na svoje profile na drugim društvenim mrežama jer će YouTube ukloniti ikone društvenih medija na koje se može kliknuti s bannera kanala.

YouTube, barem prema objavi, za sada ne planira onemogućiti druge poveznice na platformi klikabilnima. Također navode da su ovo poduzeli preventivno "kako bi prevarantima i pošiljateljima neželjene pošte otežali dovođenje u zabludu ili prijevaru korisnika putem poveznica".

"Znamo da su poveznice važan način na koji kreatori dijele informacije i preporučuju proizvode/brendove svojim zajednicama, stoga aktivno radimo na sigurnijim načinima na koje kreatori mogu uključiti važne poveznice u svoj sadržaj.", što znači da će kreatori sadržaja ipak dobiti nove opcije za objavu poveznica kako bi ostali povezani sa svojom publikom.