iPhone Pro – što je to?

Ovih dana pojavila se informacija iz neprovjerenog, ali do sada pouzdanog izvora, o tome da bi se jedan od ove godine predstavljenih iPhonea mogao zvati iPhone Pro

Sandro Vrbanus utorak, 13. kolovoza 2019. u 16:02

Datum predstavljanja novih iPhonea sve je bliže. Analitičari i oni obično dobro upućeni u zbivanja u Cupertinu kažu kako bi Apple mogao tradicionalni jesenski event na kojem će predstaviti nove mobitele i druge uređaje zakazati za 11. rujna, ili nekad tijekom toga tjedna. Dakako, pojedinosti o ovim mobitelima već su u više navrata "curile" u javnost, a većina se leakera složila s tim da će imena ove godine lansiranih uređaja biti iPhone XI i iPhone XI Max, dok neki inzistiraju na oznaci iPhone 11, kojom bi se nakon dvije godine rimskih Apple vratio na arapske brojčane oznake. Oko imena nasljednika modela XR i dalje ne postoji finalna informacija.

No, ovih dana je prilično odjeknula informacija da će se uz ova tri očekivana modela sljedećeg mjeseca na pozornici Steve Jobs Theatrea u Apple Parku pojaviti i – iPhone Pro. Ovu je glasinu pustio anonimni Twitter račun "CoinX" koji je do sada, u godinu dana kako postoji, tvitao tek devet puta. Svaki njegov tvit odnosio se na neku informaciju vezanu uz iPhone ili iPad, a lako je provjeriti i kako je uvijek bila riječ o šturoj, ali točnoj informaciji.

Uzmemo li da neimenovani tviteraš ima točne podatke i ovaj put – što je, dakle, iPhone Pro?

Trenutačno ne možemo ići dalje od špekulacija. One kažu kako bi "Pro" oznaku, kao i kod iPada ili Maca, trebao ponijeti "top" model, najskuplji i najnapredniji. Prema nekima, bit će to model koji će imati sada već poznatu kvadratnu izbočinu za tri kamere i tako će se razlikovati od ostalih. Prema tome, dakle, ne bi svi novi modeli dobili veliku nadogradnju kamere.

Neki drugi misle da bi dva modela ove godine mogla nositi nazive iPhone 11 i iPhone 11 Pro, umjesto "običnog" i Maxa, a špekulira se i o tome da bi ove godine "Pro" mogao biti samo prikazan kao koncept i najava nekog budućeg modela – otprilike kao "one more thing" na kraju prezentacije.

Što se vama čini?

Anketa Glasanje do 20.8.2019. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: