Procurile fotografije i specifikacije GoPro Hero 10 Black akcijske kamere

Prošlogodišnji je tvrtkin vodeći model omogućio korisnicima snimanje u 5K rezoluciji, a novi će se GoPro Hero 10 Black popeti stepenicu više i donijeti poboljšanja vrijedna spomena

Matej Markovinović utorak, 31. kolovoza 2021. u 12:35

Njemački se portal WinFuture „dočepao“ fotografija i specifikacija nove vodeće GoPro akcijske kamere, koja će izgledom biti gotovo pa identična prijašnjem modelu, no pogonit će ju jači GP2 procesor, što će zasigurno poboljšati performanse.

Naime, GoPro Hero 9 Black mogao je snimati 5K i 4K videozapise pri 30, odnosno 60 sličica u sekundi, a tvrtkin će novi model zahvaljujući novom GP2 procesoru obavljati još bolji posao, pa će moći snimati u 5,3K pri 60 FPS-a te u 4K pri 120 FPS-a.

Foto: WinFuture
Foto: WinFuture

Osim toga, GoPro Hero 10 Black može snimati i u 2,7K pri 240 FPS-a, što će razveseliti korisnike koji vole usporene videozapise, a sudeći po fotografijama pakiranja u kojem dolazi nova kamera, tu je i novi senzor rezolucije 23 MPX.

Foto: WinFuture
Foto: WinFuture

Čini se da je GoPro u novom modelu nadogradio i softversku stabilizaciju, pa će tako kamera podržavati HyperSmooth 4,0, ali i TimeWarp 3,0 za videozapise s ubrzanim prolaskom vremena. Ostale značajke poput vodonepropusnog kućišta do 10 metara dubine te prednjeg i stražnjeg zaslona, jednake su kao i na prijašnjem modelu.

Foto: WinFuture
Foto: WinFuture

Trenutno nisu poznate informacije kada će GoPro Hero 10 Black izaći u prodaju i koliko će koštati, no očekuje se da će ga tvrtka predstaviti sljedećeg mjeseca.