Reolink CX410 stiže na tržište s novom tehnologijom za noćno snimanje

Reolink CX410 dolazi, među ostalom, s novom tehnologijom ColorX, koja bi trebala pružati odlične rezultata kod noćnog snimanja

Matej Markovinović srijeda, 7. lipnja 2023. u 07:02
Reolink CX410 📷 Foto: Reolink
Reolink CX410 Foto: Reolink

Renomirani proizvođač kamera i snimača, Reolink, predstavio je ovoga tjedna CX410, pametnu sigurnosnu kameru koja se može pohvaliti otvorom blende od f/1.0, 1/1,8-inčnim senzorom od 4 MP te novim načinom noćnoga snimanja u boji.

Naime, CX410 može snimati videozapise u 2K rezoluciji pri 30 sličica u sekundi. Radi se o prvoj Reolinkovoj kameri koja dolazi s tehnologijom ColorX, koja bi, barem prema tvrdnjama proizvođača, trebala prikazivati prirodne boje u snimkama ili prijenosu uživo čak i u mraku bez dodatnog osvjetljenja.

U nastavku prilažemo primjer fotografije snimljene Reolinkovom novom kamerom u 21 sat pri lošem osvjetljenju.

Primjer fotografije usnimljene Reolinkovom CX410 kamerom. 📷 Foto: Reolink
Primjer fotografije usnimljene Reolinkovom CX410 kamerom. Foto: Reolink

Nadalje, CX410 dolazi s ugrađenim LED-icama koje osvjetljavaju područje oko kamere. Iako bi ta opcija u teoriji trebala poslužiti kao prepreka neželjenim posjetiteljima, tu je i integrirana zvučna sirena za upozorenje. Kamera ima i detekciju pokreta temeljenu na AI-ju, koja razlikuje ljude, vozila i živote te šalje obavijesti na mobitel vlasnika.

Reolinkova nova kamera dolazi s IP66 certifikatom otpornosti na vodu i prašinu, a prema tvrdnjama proizvođača, trebala bi raditi u temperaturama od -10°C do 50°C.  Za napajanje i povezivanje s mrežom koristi PoE, a alternativno se može koristiti i 12-voltni priključak. Sve snimke mogu se spremati na microSD karticu ili prenijeti na FTP poslužitelj.

Reolink CX410 📷 Foto: Reolink
Reolink CX410 Foto: Reolink

Reolink CX410 već je dostupan za kupnju po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 119,99 eura. Više informacija saznajte na službenoj stranici proizvođača.