CROZ predstavlja svoj projekt Klokwrk za arhitekturu velikih sustava

Na konferenciji ''Event-driven Microservices'' u organizaciji tvrtke AxonIQ hrvatski CROZ će onima koji grade mikroservisne sustave pokazati kako u praksi primijeniti principe "Clean Architecture"

Bug.hr utorak, 15. rujna 2020. u 13:00

CROZ će na konferenciji ''Event-driven Microservices'' u organizaciji tvrtke AxonIQ predstaviti svoj ''PROJECT Klokwrk''. Riječ je o open source primjeru koji pokazuje kako riješiti izazove softverske arhitekture kompleksnih sustava koristeći principe "Clean Architecture".

''PROJECT Klokwrk'' adresira veliki i često zanemareni problem arhitekture velikih sustava. Trenutak u kojem savršeno funkcionalnom sustavu treba dodati novu funkcionalnost ili nauštrb nove funkcionalnosti neku staru treba izbaciti, trenutak je u kojem čak i iskusni softverski arhitekti pribjegavaju "pragmatičnim rješenjima" koja narušavaju arhitekturu sustava.

Rješenje razvijeno u CROZ-u

Kako bi softverskim arhitektima i timovima koji grade mikroservisne sustave demonstrirao kako u praksi primijeniti principe "Clean Architecture" te ispravno postaviti arhitekturu kompleksnih sustava, Damir Murat razvio je open source ''PROJECT Klokwrk'' – svojevrsni primjer i blueprint koji adresira stvarne probleme oslanjajući se na snagu i mogućnosti Spring Bota, Axona i Groovya.

AxonIQ je nizozemska tvrtka koja nudi end-to-end razvojnu i infrastrukturnu platformu za razvoj event-driven mikroservisa temeljenih na principima Domain Driven Design (DDD) i Command-Query Responsibility Segregation (CQRS). Axon Framework smanjuje opterećenje s kojim se programeri, odgovorni za različite komponente, susreću sve češće jer osigurava da komponente uvijek komuniciraju uspješno, neovisno o tome kako je pojedina komponentna raspoređena. Axon Framework koristi se u širokom spektru industrija poput zdravstva, bankarstva, osiguranja, logistike i javnih servisa.

Popust na praćenje konferencije

AxonIQ svake godine vlastita i znanja svojih partnera objedinjuje te predstavlja na konferenciji ''Event-driven Microservices''. Konferencija se ove godine održava online 1. i 2. listopada.

Tijekom dva dana na njoj je moguće poslušati predavanja i razgovarati s iskusnim developerima, arhitektima i CTO-ima iz čitavog svijeta među kojima se nalaze i domaće snage Damir Murat i Ivan Krnić iz CROZ-a. Konferencija se sastoji od predavanja, diskusija, live coding radionica i networkinga, a CROZ vam može osigurati i 50% popusta na kotizaciju.