F2 – Future of Fintech: Tehnologijom na globalne i lokalne financijske izazove

Ekonomija se dugo nije našla u izazovnijem okruženju, a fintech industrija nikada nije bila inovativnija. Vrhunski predavači i panelisti na konferenciji F2 – Future of Fintech rasvijetlit će mnoge aktualne teme iz tog područja

Bug.hr utorak, 8. studenog 2022. u 06:00

Pogledamo li kakva je trenutačna situacija na financijskim tržištima svijeta i općenito u gospodarskom okruženju, nameće se nekoliko prevladavajućih sentimenata: neizvjesnost, izazovi i volatilnost. Svjetska gospodarstva mjesecima su u padu ili stagnaciji zbog ratova, nestašica, inflacije, ali još uvijek i kao posljedica globalne pandemije, kriptovalute proživljavaju svoju prvu dugotrajnu “zimu”, dok dioničkim burzama vladaju “medvjedi”.

Na inflatorne pritiske i rast kamatnih stopa u Hrvatskoj se nadovezuje i skori prelazak na euro, pa to dodatno doprinosi zabrinutosti. Neki govore da nam se sprema kriza kakvu ova generacija još nije doživjela, gotovo svi su uvjereni da nam predstoji razdoblje recesije ili stagflacije, no istodobno fintech industrija nikada nije bila aktivnija i inovativnija. U krizi se prepoznaju prave vrijednosti i zauzimaju pozicije za razdoblje oporavka, što su mnogi prepoznali i u aktualnoj situaciji.

Zavrzlame oko stanja u području financijske tehnologije, kako u Hrvatskoj tako i u ostatku svijeta, glavna su tema i ovogodišnje konferencije F2 – Future of Fintech. Iz zaista bogatog programa, među petnaestak predavanja i panela, izdvojit ćemo nekoliko zvučnih imena predavača te njihove teme…

Od HNB-a do NFT-a

Na konferenciji će nastupiti guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić, svojim keynote predavanjem o glavnoj temi kojom se trenutačno ta institucija bavi: uvođenjem eura. Uspjeli smo ga dobiti da nam o tome govori tek koji tjedan prije negoli euro zamijeni kunu.

O budućnosti poslovnog izvještavanja u Hrvatskoj govorit će Marko Krištof iz FINA-e, a u preostala dva keynotea moći ćete doznati i sve o spremnosti top managementa na kibernetičke napade i o primjeni umjetne inteligencije u odobravanju kredita. Više o svemu potražite na ovom mjestu.

U vrlo bogatom dvodnevnom programu naći će se i predstavnici najvažnijih domaćih fintech kompanija, poput InterCapitala, Spana, AKD-a, Aircasha, Blockademije, e-Plati, PlatiMe te HANFA-e. Svoje uvide s posjetiteljima će podijeliti i poznati ekonomski analitičari i stručnjaci za nove tehnologije: Vedrana Pribičević, Hrvoje Serdarušić, Boris Agatić, Vedran Vukman i drugi. U njihovim ćete predavanjima čuti kako se danas u financijskoj industriji koriste blockchain, NFT-i ili robotska automatizacija, neizbježni buzzwordi tehnološkog svijeta.

Šesta Bugova konferencija F2 – Future of Fintech održat će se 15. i 16. studenoga 2022. u Kaptol Boutique Cinema & Bar na adresi Nova Ves 17, Zagreb. Sve detalje programa i ulaznice (za online ili fizičko sudjelovanje) potražite na stranicama konferencije.