IOT Forum je tu - pogledajte finalnu satnicu događanja

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog IOT Foruma za koji se tražila ulaznica viška, slijedi drugi po redu IOT Forum koji će se održati u ponedjeljak 14. listopada 2019. U nastavku donosimo detaljan program i satnicu događanja

Vinko Krištić srijeda, 9. listopada 2019. u 13:03

Internet of Things jedna je od najvažnijih tehnologija čije je vrijeme za širu primjenu, ali i monetizaciju, došlo. IOT Forum, powered by Bug, vodeći je event za susret onih koji tu tehnologiju implementiraju u Hrvatskoj, njihovih potencijalnih krajnjih korisnika, te "middlemena", posrednika, tvrtki koje implementiraju i nude vlastita rješenja temeljena na Internetu stvari.

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog IOT Foruma za koji se tražila ulaznica viška, slijedi drugi po redu IOT Forum koji će se održati u ponedjeljak 14. listopada 2019. U nastavku donosimo detaljan program i satnicu događanja, a više o samom događanju, programu i predavčima potražite na službenim web stranicama IOT Foruma.

IoT (internet of Things), ili na hrvatskom internet stvari je tehnologija povezivanja fizičkih uređaja, vozila i drugih stvari, koje prikupljaju, dijele i razmjenjuju podatke putem interneta. Spajanje uređaja može biti žično ili bežično te omogućuje potpuno nove mogućnosti za međusobnu interakciju (komunikaciju) između ljudi i različitih sustava. Na taj način komunicirati mogu stvari, uređaji i stvari/uređaji s ljudima, uz zajednički cilj olakšavanja i pojednostavnjivanja života ljudi.

Internet stvari je srž procesa digitalizacije gospodarstva i društva, te je ključna sastavnica strategije Europske komisije za digitalizaciju europske industrije i digitalnog tržišta. Kakav je gospodarski značaj interneta stvari za sada se može samo procjenjivati. Na primjer, Svjetski gospodarski forum procjenjuje da bi samo industrijski internet stvari mogao generirati globalnu ekonomiju za 14 trilijuna američkih dolara ekonomske vrijednosti do 2030. godine. Tvrtka za istraživanje tržišta Gartner procjenjuje da je u svijetu u 2017. godini bilo korišteno 8,4 milijarde povezanih stvari, s 3,1 milijardom uređaja povezanih samo u poduzećima. Do 2020. godine, predviđa Gartner, tvrtke će imati 7,6 milijardi IoT priključaka.

Raspored / satnica IOT Foruma

09.00 - 09.30
Kava dobrodošlice

09.30 - 09.35
Pozdravna riječ organizatora
Oleg Maštruko, direktor foruma

09.35 - 10.10
KEYNOTE • Stvarnost interneta stvari
Marko Rakar, informatički savjetnik i analitičar, isporučit će nam ekvivalent govora "stanja nacije" ali o internetu stvari, o budućnosti koja nam dolazi

10.10 - 10.40
PREDAVANJE • Dubrovnik Smart Parking
Renato Totić, Menadžer za korporativne korisnike, Hrvatski Telekom, Voditelj Dubrovnik Smart City projekta

10.40 - 11.10
PREDAVANJE • IoT - Okosnica pametnog prometa
dr. sc. Krešimir Vidović, ekspert za prometna rješenja i IoT

11.10 - 12.20
PANEL • IOT – godinu dana poslije: gdje je Hrvatska i gdje će biti za godinu dana?
Moderator: Oleg Maštruko, Mreža | Panelisti: Luka Škacan, Direktor Službe razvoja, Hrvatska Pošta; Jerko Dumanić, Direktor sektora za marketing poslovnih korisnika, Hrvatski Telekom; mr. sc. Barbara Pavelić Grbić, ekspert za IoT i 5G; Marina Pavlić, Viša specijalistica za istraživanje i strateško planiranje, Odašiljači i Veze; Vlado Šarenac, Direktor za Technology & Digital, PwC SEE; Mateo Perak, Smart City enthusiast

12.20 - 13.00
Pauza

13.00 - 13.25
PREDAVANJE • IoT showstopperi
Ranko Režek, IOT Net Adria, CEO

13.25 - 13.50
PREDAVANJE • Smart metering na LoRaWAN način
Darko Žvan, LoRaWAN evangelist

13.50 - 14.15
PREDAVANJE • Tech Data's and IBM's IOT&A approach - IT & OT challenges
Gabor Takacs, IoT Business Development Executive EMEA, Tech Data

14.15 - 14.40
PREDAVANJE • Backup za ono što slijedi
Tomislav Loparić, Senior Systems Engineer, Veeam

14.40 - 15.05
PREDAVANJE • IOT - Što znaju o nama?
izv. prof. dr. sc. Goran Vojković, Fakultet prometnih znanosti

15.05 - 15.30
PREDAVANJE • Izazovi IOT edukacije u visokom obrazovanju
doc. dr. sc. Boris Tomaš, voditelj IOT Laboratorija na Fakultetu organizacije i informatike

15.30 - 15.55
PREDAVANJE • Pametni gradovi: utopija ili 1984
Marija Bošković Batarelo, LL.M. Pravo i tehnologija

15.55 - 16.20
PREDAVANJE • IOT u osiguranju: Vrijeme je za nove osigurateljske proizvode
Gorjan Agačević

09.00 - 16.30
Demo kutak u foajeu, cijelo vrijeme trajanja foruma

Ulaznice za IOT Forum po cijeni od 249 kn možete kupiti putem Entrio platforme.

Napomena: Sustav Entrio više ne dozvoljava plaćanje putem bankovne uplate, već isključivo karticom. Razlog je što se približio datum održavanja IOT Foruma pa nema više dovoljno vremena da se uplata evidentira i da se kupcu pošalje ulaznica, dok se kod kartične uplate proces automatski odvije.