Još dva tjedna do četvrtog po redu JumpIT Foruma - Novo "Novo normalno"

Još dva tjedna ostalo je do otvaranja dvodnevne nezavisne poslovne konferencije JumpIT Forum koja će se održati od 28. do 29. rujna ove godine u kongresnom centru Hotela Antunović.

Bug.hr srijeda, 14. rujna 2022. u 14:26

Kao i svake godine JumpIT Forum će okupiti vodeće ljude iz ICT industrije te bankarskog i financijskog sektora. Nakon što je prošlogodišnji Forum kroz svoje prezentacije i panel rasprave dao odgovore kako se industrija snašla u pandemiji i postpandemijskom razdoblju, ove godine Forum je na temu Novo "Novo normalno" jer kako u organizaciji ističu ništa nije kako je bilo prije godinu dana. 

Goran Krstulović organizator Foruma istakao je: "Kada smo još prošle jeseni započeli s pripremama Foruma odlučili smo se za naziv Novo "Novo normalno" misleći pri tome na kraj pandemije i normaliziranje stvari u poslovanju. Ali ni na kraj pameti nam nije bilo da će na poslovanje u 2022. godini ovako bitan utjecaj imati rat, da će cijene energenata biti kakve su danas i da će stopa inflacije biti ovolika. Dio je to tema koje ćemo uz strukovna predavanja pretresti kroz panel rasprave".

Forum će započeti analizom tržišta koju već tradicionalno prezentira dr. sc. Dražen Lučić, a nakon toga slijedi panel poslovnih lidera na kojem će sudjelovati Nikola Dujmović, predsjednik uprave Spana, Ivana Gažić, predsjednia uprave Zagrebačke burze, Dražen Oreščanin, predsjednik uprave Poslovne inteligencije, Ivan Čulo predsjednik uprave Hrvatske pošte te Davorin Capan, predsjednik uprave tvrtke SV Group. Moderator panela biti će komunikacijski stručnjak Domagoj Vidas s dugogodišnjim iskustvom rada s brojnim domaćim i stranim ICT tvrtkama.

Ukupno će u dva dana konferencije prisutni nazočiti na 14 prezentacija i ukupno četiri panel diskusije – Liderstvo, Razvoj proizvoda, Upravljanje projektima te Poslovna analiza.

Domagoj Vidas, organizator foruma naglasio je: "Ove godine, srećom organiziramo Forum bez stresa hoće li na snagu stupiti mjere vezano uz pandemiju, a kvaliteta sadržaja je prepoznata unutar zajednice te ove godine već u ovom trenutku imamo broj sudionika u odnosu na prošlu godinu veći za oko 40 posto. Znak je to da je JumpIT Forum prepoznat kao relevantno mjesto okupljanja poslovne zajednice s naglaskom na one iz informacijsko-komunikacijskog te financijsko-bankarskog sektora."

Za kraju Krstulović dodaje: Ove godine forum streamamo putem LinkedIna i KTC YouTube kanala, tako da svi oni koji ne mogu biti sa nama u dvorani u Antunoviću, moći će pratiti kompletan program konferencije u realnom vremenu, odnosno uvijek naknadno mogu pogledati one teme i govornike koje ih najviše zanimaju. Naravno ovaj vid „sudjelovanja“ je dostupan besplatno, jer želimo forum učiniti dostupnim što većem broju ljudi".