U Osijeku održan The Geek Gathering, poznata IT konferencija, u novom obliku

Proteklog četvrtka i petka središte Osijeka okupirali su “štreberi” željni novih znanja, ali i druženja na konferenciji koja je, nakon poduže pauze, dobila novi format

debug.hr ponedjeljak, 10. listopada 2022. u 14:42
📷 Džambo film
Džambo film

The Geek Gathering, okupljanje IT zajednice, u Osijeku je dobro poznata konferencija, koja se ove godine održala u potpuno novom obliku i s novim ciljevima. U dva dana, proteklog četvrtka i petka, središtem Osijeka prošlo je više od 400 sudionika i 30 predavača iz Hrvatske, regije, ali i svijeta koji su dijelili znanje iz raznih kategorija dizajna, software developmenta, software engineeringa, umjetne inteligencije i product developmenta kroz radionice, predavanja, panel rasprave i inspiracijske govore.

📷 Džambo film
Džambo film

Osim predavanja, panela i radionica koje su se održavale na čak pet lokacija istodobno, cijeli događaj dobio je na posebnosti svojim formatom koji nije uobičajen. Organizatori kažu da je cilj bio odmaknuti se od postojećih konferencija, ali i prodajnih predavanja dok se istovremeno stavlja naglasak na ekspertizu, učenje i razmjenu iskustava.

Okupljanje je oblikovano na poseban način, a u prvom redu naglasak je stavljen na druženje prisutnih, što se i dogodilo na samom uvodu u konferenciju. On je, naime, započeo – ni manje ni više – nego Whiskey masterclassom koji je dobro zagrijao i opustio sve posjetitelje.

Vlatko Vlahek 📷 Džambo film
Vlatko Vlahek Džambo film

"Ono što nas najviše veseli kao organizatore je činjenica da smo dobili jako puno pozitivnih reakcija na ovakvu vrstu događaja te ćemo svakako narednih godina raditi na tome da napravimo još bolju i zanimljiviju konferenciju" – ističe Vlatko Vlahek, jedan od organizatora skupa te dodaje: "Vjerujemo da svaki događaj koji gura cijelu zajednicu naprijed je dobra priča za grad Osijek, koji je odavno prepoznat kao jedno od IT središta u Hrvatskoj, a mi ćemo se truditi narednih 5 godina dodatno raditi na promociji istoga".