Ugledni menadžeri i istaknuti stručnjaci biraju Digital Shapera godine

Priznanje se u sklopu RTL-ove konferencije svake godine dodjeljuje osobi ili kompaniji koja je svojim radom dala doprinos digitalizaciji i digitalnoj transformaciji Hrvatske i hrvatskog gospodarstva

Bug.hr petak, 22. studenog 2019. u 01:38

Prvi Digital Shaper bio je Infobip – softverski div iz Vodnjana, drugim Digital Shaperom, godinu kasnije, proglašen je Damir Sabol, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath i tvorac istoimene najpopularnije svjetske aplikacije za izračun matematičkih zadataka, a sljedeći tjedan saznat ćemo i tko je treći Digital Shaper – osoba ili kompanija koja je svojim radom dala značajniji doprinos digitalizaciji i digitalnoj transformaciji Hrvatske i hrvatskog gospodarstva.

O tome tko je zaslužio priznanje i ove će godine odlučiti žiri sastavljen od direktora uspješnih hrvatskih kompanija i ekonomskih stručnjaka. Među njima su: Željko Kukurin (CEO, Valamar), Davor Tomašković (CEO, Croatia Osiguranje), Mladen Fruk (Partner, McKinsey), Maruška Vizek (Executive Director, Institut of Economy), Nikola Vrdoljak (Partner, 404), Kostas Nebis (HT), Sonja Popović (SAP) i Marc Puškarić (CEO, RTL).

Marc Puškarić, RTL
Marc Puškarić, RTL

"Drago nam je da se nagrada Digital Shaper razvila u ozbiljno i relevantno priznanje u struci koje je zanimljivo brojnim digitalnim kompanijama i pojedincima. Čini se i da je žiri do sada birao zaista najbolje, jer evo, primjerice, Infobip je u posljednje vrijeme u centru pažnje zbog najave da bi mogao izaći na njujoršku burzu što je zasigurno jedna od važnijih gospodarskih vijesti ove godine, a Damir Sabol u Americi radi na daljnjem razvoju svoje aplikacije", komentirao je predsjednik žirija Marc Puškarić.

Nagrada Digital Shaper godine se dodjeljuje se u sklopu konferencije čija je središnja tema digitalna transformacija.

Ove godine u Zagreb stižu Tobias Schiwek, direktor vodeće europske multiplatformne mreže Divimove koja ima više od 300 milijuna registriranih pretplatnika kod svojih 900 influencera diljem Europe, zatim Thomas Follin iz Salta, francuskog streaming servisa, koji će govoriti o tome kako pobijediti Netflix, Arash Pendari, bivši „pirat“, a danas vlasnik tvrtke Vionlabs, Gregory Ndzie iz Tubular Labsa, Vinzent Britz i Pascal M.Wiemers iz Selam X-a i drugi.

Organizatori pripremaju i zanimljive panele među kojima je onaj o podcastima u Hrvatskoj, onaj o servisima za dostavu hrane i tome kako su oni promijenili našu svakodnevicu, o prednostima agilnog načina rada u kompanijama, o tehnološkim kompanijama iz Osijeka, onaj s odgovorom na pitanje kako kupce pretvoriti u fanatike te onaj koji će okupiti ljude koji su iz velikih kompanija otišli u startupe. A dolazi i Lidija Bačić Lille, te se pripremaju gaming turnir i radionica za posjetitelje.

Jednodnevna konferencija na kojoj se predstavljaju konkretna digitalna rješenja za kompanije te najbolji primjeri iz prakse iz cijeloga svijeta održava se 28. studenog u kinu Kaptol Boutique Cinema. Ulaznice su u prodaji putem sustava Entrio, a sve informacije o konferenciji dostupne su na službenoj web stranici Digital Shapers i Facebook stranici.