WeAreDevelopers Live Week uživo iz Švicarske

Prvi puta najveća svjetska konferencija za developere održava se u Švicarskoj, od 5. do 9. listopada, a prijenos će biti dostupan online

Sandro Vrbanus četvrtak, 24. rujna 2020. u 18:58

WeAreDevelopers održava prvu virtualnu konferenciju WeAreDevelopers Live Week u Švicarskoj, u terminu od 5. do 9. listopada 2020. Više od 12.000 software developera tijekom 5 dana trajanja konferencije mogu očekivati mnoštvo live sadržaja u vidu predavanja na različite tehnološke teme, coding sesije, panel diskusije, te Q&A sesije.

Posjetioci će moći tijekom trajanja virtualnog događaja poslušati više od 30 tehnoloških predavanja na teme sigurnosti, strojnog učenja, clouda, blockchaina i DevOpsa. Svaka od navedenih tema će obilježiti jedan od konferencijskih dana, a sudionici se mogu besplatno prijaviti na jednu ili više tema ovisno od svog područja interesa. Glavni partner konferencije je vodeća švicarska digitalna udruga digitalswitzerland, a Helvetia Versicherungen kao glavni sponzor i "Partner dana" u sklopu Cloud tematskog okvira.

"Svakodnevno nastojimo inspirirati developere iz cijelog svijeta s WeAreDevelopers Live predavanjima i tehničkim razgovorima o trenutnim temama u razvoju softvera. Švicarskim izdanjem našeg virtualnog serijala WeAreDevelopers Live Week željeli smo se fokusirati na tehnološke inovacije i tehnološko znanje u Švicarskoj, kao jedne od najvažnijih IT lokacija u Europi," navode osnivači WeAreDevelopers organizacije, Benjamin Ruschin, Thomas Pamminger i Sead Ahmetović.

"Cijelo vrijeme nastojimo kombinirati sadržaj na temu IT inovacija sa područja Švicarske, te sadržaj sa uzbudljivim razgovorima iz cijelog svijeta. Naši govornici se protežu od 16-godišnjeg svjetski poznatog Tanmay Bakshia (stručnjak u području umjetne inteligencije), zatim Anne Bacher (tehnička direktorica u Jarooni) i profesora dr. Tima Weingärtnera (HSLU, Luzern)".

Tanmay Bakshi, Anna Bacher, Tim Weingärtner
Tanmay Bakshi, Anna Bacher, Tim Weingärtner

Raznolikost u IT industriji

"Žene su slabo zastupljene u tehničkim zanimanjima. Stoga ih nastojimo učiniti vidljivijima u našoj industriji. Oni su snažni uzori, mi to želimo pokazati i aktivno podržati njihove interese", navodi Gerry Schneider, koji se kao VP Events predano zalaže na temu raznolikosti i inkluzije.

Nicholas Bürer, generalni direktor digitalswitzerlanda, povodom dolaska WeAreDevelopers u Švicarsku je izjavio: "Jako smo sretni što WeAreDevelopers dolazi u Švicarsku i što digitalalswitzerland može podržati ovu inicijativu od samog početka. Nedostatak IT stručnjaka je izazov za poslodavce u Švicarskoj. Iz tog razloga pozdravljamo inicijative poput WeAreDevelopers koje se žele suprostaviti nedostatku kvalificiranih radnika."

Više informacija o registraciji, trackovima i sadržaju konferencije WeAreDevelopers Live Week pogledajte na ovom linku.