WinDays 20 odgođeni su za jesen, ali ovog tjedna održat će se WinDays Virtual online programski dan

Kao i mnoge druge konferencije ovogodišnji WinDaysi su odgođeni. Službeno su trebali početi sutra, ali umjesto toga za srijedu se priprema zamjensko, online druženje

Miro Rosandić ponedjeljak, 20. travnja 2020. u 19:37

Prvo samo vam najavljivali WinDayse 20. a potom izvijestili o otkazivanju. Sada je došla na red obavijest o zamjenskom online programu.

WinDays tim zamislio je putem WinDays Virtuala, online programskog dana, svima koje zanima tematika koju pokrivaju WinDaysi, na dinamičan i interaktivan način u njihove domove donijeti doživljaj konferencije uživo. Kroz program će ih voditi Igor Pavleković i Tomislav Tipurić. Oni će ugostiti 12 domaćih i stranih predavača kojima će pratitelji prijenosa moći izravno postavljati pitanja i komentirati njihova predavanja.

I neke druge, odgođene ili otkazane, konferencije organizirale su online prezentaciju dijela pripremljenog sadržaja, no ekipa koja stoji iza WinDaysa odlučila je prirediti doista ambiciozan cjelodnevni online program. Evo što ćete, između ostalog, moći pogledati i poslušati:

Alen Delić (Diverto), jedan od najpoznatijih domaćih stručnjaka za sigurnost, naučit će nas kako da prepoznamo lažni e-mail i ne budemo žrtva prevare. Nina Šindija (Fastlane) kroz razgovor s moderatorima objasnit će zašto su online edukacije dobre i savjetovati nas kako da ih i sami napravimo tako da dobijemo pohvale. U goste im „dolazi“ i jedan od najpopularnijih stranih WinDays predavača, Rafal Lukawiecki, koji će objasniti koliko je tanka linija između umjetne inteligencije i neinteligencije. Uz predavanja, sudionici će kroz kviz moći osvojiti vrijedne nagrade, a u zabavnom dijelu programa očekuje ih razgovor s Ivanom Dečakom iz grupe Vatra, koji će uživo predstaviti i novi single „Sva naša ljeta“.

Predavanja će se u srijedu (22.4.) odvijati u dva bloka, prijepodnevnom od 9:30 do 12:40 te poslijepodnevnom od 13:25 do 16:45, a moći će se pratiti putem Microsoft Teams live eventa.

Organizatori pozivaju sve zainteresirani da pogledaju pripremljene sadržaje - mogu sudjelovati i bez prethodne prijave. Program je besplatan, a za praćenje je dovoljno kliknuti na link za prijepodnevna ili poslijepodnevna predavanja.

Tijekom WinDays Virtuala bit će objavljen i novi jesenski termin konferencije WinDays20 powered by Microsoft koja će se, kako je i planirano održati u Maistra hotelima u Rovinju.