Na Billy fiskalnim blagajnama moguće je plaćati i kriptovalutama

Na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni u Hrvatskoj i Sloveniji od danas je moguće plaćati kriptovalutama, uz vrlo niske naknade za trgovce

Stjepan Bilić srijeda, 9. listopada 2019. u 20:58

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni. U suradnji sa slovenskim sustavom GoCrypto, Billy POS može zainteresiranim trgovcima brzo i jednostavno omogućiti primanje kriptovaluta kao što su Bitcoin Cash (BCH), Eli Token (ELI), Ether (ETH) i Bitcoin (BTC).

Kupcima je pritom omogućena fleksibilnost izbora da u trenutku plaćanja odluče kojom kriptovalutom žele platiti. Trgovcu se na poslovni račun isplaćuje iznos u kunama, umanjen za transakcijsku naknadu. Važno je napomenuti kako su transakcijske naknade za trgovce prilikom primanja kriptovaluta osjetno niže nego u slučaju plaćanja debitnim ili kreditnim karticama.

Trgovcu će u trenutku transakcije iznos u kunama biti umanjen za naknadu od 1,25% za transakciju na blagajni, odnosno 1,45% ako se kupnja obavlja na internetskoj trgovini (webshopu). K tome, za trgovca je integracija plaćanja na njegovu blagajnu posve besplatna, a trgovac ne plaća niti mjesečnu naknadu za primanje kriptovaluta; za njega je jedini trošak tek naknada za transakciju.

Kupci za plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama trebaju skenirati QR kod s ekrana blagajne iz svog kriptonovčanika. Primjerice, žele li platiti s Bitcoin Cash (BCH) to mogu učiniti iz bilo kojeg „novčanika“ koji podržava ovu kriptovalutu, odnosno zna komunicirati s Bitcoin.com platformom. Za ostale podržane kriptovalute, kao što su Ether (ETH) ili Bitcoin (BTC), potrebno je posegnuti za Elly „novčanikom“ platforme GoCrypto. Svakom kupnjom kroz Elly wallet, kupac dobiva dio sredstava natrag kroz program vjernosti.

GoCrypto je partner Bitcoin.com, najpoznatije svjetske burze kriptovaluta, te se za plaćanje Bitcoin Cashom (BCH) na platformi GoCrypto može koristiti bilo koji kriptonovčanik koji ga podržava. GoCrypto kroz svoju wallet aplikaciju Elly omogućava plaćanje u drugim kriptovalutama te kupovinu istih izravno iz Elly aplikacije.