Održan prvi Croatia XRP Community Meetup

XRP pioniri iz Hrvatske su se okupili na prvom Croatia XRP Community Meetup u centru Zagreba i razgovarali o XRP-u, njegovoj važnosti u Fintech industriji, karakteristikama i tehnologiji te budućnosti i investiranju. XRP je treća kripto valuta po tržišnoj vrijednosti u svijetu, iza BTC i ETH (od preko 4800 trenutno izlistanih na CoinMarketCap-u).

Bug.hr ponedjeljak, 2. prosinca 2019. u 15:51

Na prvi Croatia XRP Community Meetup je došlo čak 15 članova XRP zajednice iz Zagreba, Rijeke, Slovenije… Okupljanje je započelo u ugodnom ambijentu kafića Plaza Bar na Kvatriću. Implementacija i upotreba XRP-a u svakodnevnom životu, monetizacija web stranica (blogova) putem mikroplaćanja u sustavu Coil (micropayments), korištenje kripto novčanika (walleta) za čuvanje XRP-a, zakonodavstvo i oporezivanje kripto valuta te budućnost Fintech industrije bile su neke od tema o kojima se raspravljalo.

Okupljene je nakratko posjetio i Hrvoje Prpić, suosnivač CRANE-a i respektabilan član kripto zajednice u Hrvatskoj.

Pri samom kraju druženja organizatori su održali i nagradno izvlačenje u kojem je dodijeljen XRP community poster (Limited Edition br. 99) koji se može kupiti na www.stedas.hr. Poster prikazuje više od 500 aktivnih članova XRP zajednice iz cijeloga svijeta.

FUN FACTS:

  1. 15 članova XRP zajednice
  2. 4 sata kvalitetnog razgovora i vatrene diskusije o XRP-u i kriptu
  3. 3 litre pive, Jagermeistera i raznih sokova
  4. 1 XRP community poster (Limited edition)
  5. 0 pripadnica ženskog spola L

Ovaj sastanak bio je od izuzetnog značaja za jačanje XRP zajednice u Hrvatskoj i regiji te za stvaranje temelja za širenje svjesti i većoj upotrebi XRP i kripta u svakodnevnom životu. Organizatori zahvaljuju svim sudionicima Croatia XRP Community okupljanja, a sve ostale zainteresirane pozivaju da im se pridruže ponovno početkom sljedeće godine.