Plaćanje kriptovalutama od sada moguće na Konzumovoj web stranici

Uskoro će plaćanje kriptovalutama biti moguće i u Konzumovim trgovinama – na početku onima koji imaju samonaplatne blagajne, a kasnije i u svim ostalima

Matej Markovinović četvrtak, 2. prosinca 2021. u 12:24

Suradnja Konzuma i Electrocoina urodila je plodom, jer je sada na web stranici popularnog trgovačkog lanca moguće plaćati s devet različitih kriptovaluta - bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) te USDC

Naime, plaćanje kriptovalutama vrlo je jednostavno te uveliko podsjeća na kartično plaćanje. Potrebno je samo odabrati tu opciju pri završetku kupovine i željenu kriptovalutu, nakon čega će se prikazati iznos u njezinoj protuvrijednosti te generirati QR kod i adresa za uplatu, prenosi HINA.

Nakon toga, potrebno je skenirati QR kod isključivo osobnim kriptonovčanikom i potvrditi transakciju. Potvrda iz sustava PayCek ubrzo će stići na mail kupca, a račun za kupljene proizvode poslat će mu Konzum.

Budući da tečaj kriptovaluta može varirati iz minute u minutu, iz Konzuma navode da sustav PayCek jamči kupcu fiksiranu tečajnu protuvrijednost u razdoblju dovoljnom za uspješno izvršavanje transakcije.

„Konzum je već toliko puta dokazao svoju lidersku poziciju na tržištu kad je riječ o tehnološkim inovacijama te smo, kao uostalom i pri uvođenju usluga Google Pay i Apple Pay, sretni što imamo novu priliku unaprijediti iskustvo kupnje u skladu s posljednjim trendovima“, rekao je za Poslovni dnevnik Uroš Kalinić, član uprave Konzuma zadužen za financije i informatiku.

Vijest o uvođenju kriptovaluta ubrzo je izašla i u relevantnim stranim medijima, pa je tako glasnogovornik Konzuma istaknuo za Cointelegraph da Konzum zapravo nema nikakvu interakciju s kriptovalutama, već da na bankovni račun primaju samo fiat valutu. Navodno se uskoro može očekivati i podrška za plaćanje solanom (SOL), litecoinom (LTC) i dogecoinom (DOGE).