Sharkoon REV220 - rotacija komponenti za 90º

Sharkoon je unutar serije računalnih kućišta REV200 predstavio novi model – REV220 kojeg je opremio s pet RGB ventilatora te shodno seriji – još jednom zarotirao matičnu i ostale komponente za 90 stupnjeva

Stjepan Bilić nedjelja, 28. lipnja 2020. u 12:30

Sharkoon REV220 novo je ATX Mini Tower kućište unutar serije REV200. Podsjetimo, ova serija računalnih kućišta ponešto je drugačija u odnosu na ostale – matična ploča, a time i sve ostale komponente zarotirane su za 90 stupnjeva. Portovi se stoga nalaze na „krovu“ kućišta čime je stražnja strana kućišta preglednija i čišća, jer nema šume kablova, već samo jedan - od napajanja.

Da ta ista šuma ne bi narušavala cjelokupni dizajn kućišta, iznad istih je postavljen poklopac koji ih skriva od pogleda. Poklopac ima otvore kako bi zrak bolje strujao kroz kućište. Kad smo kod strujanja zraka istaknimo kako je proizvođač REV220 kućište tvornički opremio s čak pet ventilatora, i to ne bilo kakvih već shodno trendovima – RGB ventilatorima.

Izda prednjeg panela smještena su tri 120-mm ventilatora, a sa stražnje strane dva ventilatora istih dimenzija. Postojeće ventilatore moguće je zamijeniti većima, od 140-mm, no u tom slučaju njihov broj s prednje strane bit će manji – maksimalno dva. Kućište podržava ugradnju i vodenih hlađenja koja se temelje na radijatorima do 360 mm.

U Sharkoon REV220 kućište mogu se ugraditi matične ploče formata Mini-ITX, Micro-ATX te ATX. Kod ugradnje grafičkih kartica treba pripaziti da iste ne prelaze 323 milimetara, a kod procesorskih hladnjaka da isti nisu viši od 165 milimetara. Napajanje ne smije biti duže od 200 milimetara. REV220 može primiti do dva 3,5“ i do četiri 2,5“ uređaja. Zbog specifičnog dizajna nema mjesta za ugradnju 5,25“ uređaja.

Na gornjem panelu nalaze se sve tipke i portovi, odnosno power i reset tipka te USB i audio portovi. S prednje strane nalazi se diskretno RGB osvjetljenje koej podržava 14 različitih svjetlosnih efekata te koje je kompatibilno s matičnim pločama temeljenim na Mystic Light Sync (MSI), Aura Sync (Asus), RGB Fusion (Gigabyte) i Polychrome Sync (ASRock) osvjetljenju.

Bočna stranica je od temperiranog stakla kako bi omogućio uvidu u unutrašnjoj kućišta i kako bi se istaknuo specifičan položaj komponenti, ali i kako bi stražnji RGB ventilatori imali smisla, tj. kako bi se vidjeli. Kućište ima dimenzije od 480 x 215 x 485 milimetara i masu od 9 kilograma. Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Preporučena cijena za europsko tržište je 107 eura.