Lenovo najavio laptop sa savitljivim 13,3-inčnim OLED zaslonom

Tvrtka Lenovo iduće godine će na tržištu predstaviti ThinkPad X1, prvo prijenosno računalo koje sadrži savitljivi zaslon, u ovom slučaju 13,3-inčni OLED zaslon tvrtke LG

Matija Pavlić srijeda, 15. svibnja 2019. u 06:00

Tvrtka Lenovo prva će na svijetu predstaviti prijenosno računalo s Windowsima koje sadrži savitljivi zaslon. Riječ je o ThinkPad X1 prijenosniku koji će imati 13,3-inčni savitljivi OLED zaslon tvrtke LG.

Kada je napola preklopljen ThinkPad X1 će funkcionirati kao prijenosno računalo. Zaslon na gornjoj polovici imat će ulogu klasičnog zaslona, dok će donja polovica poslužiti kao zaslonska tipkovnica na ekranu osjetljivom na dodir. Kada se razmota do kraja poslužit će kao zaslon u 4:3 formatu.

Vrijedi spomenuti podršku za Wacom stylus olovke te Bluetooth tipkovnice. Ostali tehnički detalji zasad se ne spominju, no moguće je da će se ThinkPad X1 temeljiti na ULV procesoru. Na tržištu bi se trebao pojaviti iduće godine po zasad još uvijek nepoznatoj cijeni.  

 Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

2-sistemski bass-reflex zvučnici

DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 30

Detaljan i precizan zvuk, dugotrajno slušanje pri visokoj glasnoći, bez zamora sluha. Frekvencijski raspon 50 – 20000 Hz, impedancija 4-8 ohma, nominalna snaga 80W, 25mm visokotonac, 13cm kevlar srednjetonac.

3.699 kn 4.099 kn Kupi

Prvoklasni satelit zvučnik za montiranje na zid

DALI FAZON LCR

Svestrani zvučnik, koji se uklapa u moderan stil života, gdje se traže visoke performanse i kompaktan oblik. Može se koristiti u stereo i više-kanalnim sistemima, čak i kao centralni zvučnik. 78 - 25,000Hz, 15 - 120W, 6 ohma.

2.099 kn 2.989 kn Kupi