Lenovo sprema AMD Ryzen 4000 Legion gamerske prijenosnike

Lenovo uskoro planira proširiti svoju liniju Legion gamerskih prijenosnih računala s R7000 i R7000P modelima koji se baziraju na novom Ryzen 7 4800H APU-u

Matija Pavlić nedjelja, 5. travnja 2020. u 09:00

Za nekoliko tjedana na tržištu će biti dostupni novi AMD-ovi Renoir APU-ovi. U skladu s tim s microblogging platforme Weibo stižu informacije o gamerskim prijenosnim računalima tvrtke Lenovo iz serije Legion koji će se bazirati upravo na Ryzen 4000 APU-ovima.

Zasad još uvijek nenajavljena prijenosna računala na tržištu bi se trebala pojaviti kao R7000 i R7000P te će se temeljiti na Ryzen 7 4800H APU-u srednje klase s osam procesorskih jezgri na maksimalnom taktu od 4,2 GHz i Radeon RX Vega 7 GPU-u.

Postoji podrška za DDR4-3200 RAM te Advanced Optimus opciju uštede baterije što je inače Nvidijina dGPU funkcionalnost (što upućuje na zaključak da se ovi prijenosnici neće temeljiti samo na AMD-ovim rješenjima).

Vrijedi istaknuti i poboljšano hlađenje te poboljšanu tipkovnicu, dva M.2 NVMe utora, manji punjač od 230 W, kućište na kojem otisci prstiju nisu toliko vidljivi u odnosu na prethodne modele te mogućnost odabira inačice prijenosnika s RGB osvjetljenjem.

U odnosu na Legion prijenosnike bazirane na Intelovim rješenjima ovi modeli će biti 200 grama teži te za oko 1 milimetar deblji te će umjesto micro DisplayPort imati USB-A priključak. Njihovo službeno predstavljanje očekuje se u idućim tjednima, a njihova cijena zasad nije poznata.