MSI na CES 2020 donosi laptop s Mini LED zaslonom

Kako se bliži CES 2020 tako i sve više proizvođača najavljuje što će tih dana novog predstaviti na sajmu – MSI je najavio kako stiže i laptop s Mini LED zaslonom

Stjepan Bilić nedjelja, 22. prosinca 2019. u 06:00

Početkom svake godine u Las Vegasu se održava najveći sajam potrošačke elektronike – Consumer Electronics Show, ili skraćeno – CES. Iduće godine sajam će se održati po 53. put i trajat će od 7. siječnja do 11. siječnja 2020.

Kako je do početka sajma ostalo još malo vremena (18 dana u trenutku pisanja teksta) tako i sve više proizvođača najavljuje što će tih dana novoga predstaviti javnosti. LG je tako već najavio kako će između ostalog predstaviti nove laptope iz serije Gram, a MSI sada najavljuje novi laptop iz serije Creator koji će imati Mini LED zaslon.

Kako stvari trenutno stoje Creator 17 bit će ujedno i prvi laptop na svijetu s takvim zaslonom. MSI se nada kako će im upravo on pomoći da preuzmu vodeću ulogu na tržištu laptopa. Jedna od odlika Mini LED zaslona je osvjetljenje do 1.000 nita, 240 zona zatamnjenja te otpornost na burn-in efekt.

Trenutno nema previše poznatih tehničkih podataka o novom laptopu iz serije Creator. Zna se jedino kako će mu zaslon pokrivati 100% DCI-P3 spektra te kako će se temeljiti na najnovijim procesorskim i grafičkim čipovima te kako će imati UHS-III SD čitač memorijskih kartica, Thunderbolt port (27W) te 8K izlaz.