Samsung Galaxy Book Flex i Ion s QLED zaslonima

Samsung je predstavio dva nova laptopa iz serije Galaxy Book – Flex i Ion opremljeni su najnovijim Intelovim procesorima i QLED zaslonima

Stjepan Bilić ponedjeljak, 4. studenog 2019. u 06:00

Samsung je predstavio dva nova laptopa – Galaxy Book Flex i Galaxy Book Ion koje je između ostalog opremio s QLED zaslonima. Galaxy Book Flex dolazi u konvertibilnom izdanju, dok Galaxy Book Ion predstavlja klasični laptop.

Oba laptopa bit će moguće nabaviti sa zaslonima dijagonale 13,3 i 15,6“ razlučivosti 1.920 x 1.080 točaka. Što se procesora tiče, Samsung se odlučio za Intelove, desete generacije – Galaxy Book Flex dobio je tako procesore iz serije Ice Lake, a Galaxy Book Ion procesore iz serije Comet Lake.

U osnovnoj inačici laptopi se temelje na integriranoj grafici u procesoru, no kupci koji odluče nabaviti 15,6-inlni model moći će svoj novi laptop opremiti i s Nvidijinom GeForce MX250 grafičkom karticom s 2 GB vlastite memorije (GDDR5).

Svi modeli osim jednog podržavaju do 16 GB RAM-a (LPDDR4x) i do 1 TB prostora za pohranu (NVMe SSD). Jedino 15,6“ Galaxy Book Ion ima dodatni memorijski utor i dodatno mjesto za SSD. Nadalje, oba modela dolaze s čitačem otiska prstiju, Wi-Fi 6 (802.11 ax 2x2), Thunderbolt 3 te podrškom za S Pen i DeX.

Tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje tipki, diskretno, bijelo. Za dobar zvuk zaduženi su AKG stereo zvučnici (Smart Amp), a za dobru kvalitetu video konferencija web kamera razlučivosti 720p. Oba laptopa, neovisno o modelu i veličini imaju bateriju kapaciteta 69,7 Whr. Ovisno o modelu i veličini laptopa masa im se kreće između 0,97 i 1,57 kilograma.

Dodatna značajka je podrška za Wireless PowerShare tehnologiju koja omogućava bežično punjenje drugih mobilnih uređaja kompatibilnih s Qi standardom. Takav uređaj dovoljno je samo postaviti na touchpad kako bi se pokrenulo bežično punjenje baterije.

Na američkom tržištu Galaxy Book Flex i Galaxy Book Ion pojavit će se početkom iduće godine, po za sada nepoznatim cijenama.