Nova generacija Samsungovih laptopa na predstavljanju već sredinom mjeseca

Južnokorejski portal tvrdi da će Samsung predstaviti novu generaciju svojih laptopa 15. prosinca, svega dan nakon prestavljanja Intelovih procesora Meteor Lake

Matej Markovinović utorak, 5. prosinca 2023. u 06:55
📷 Foto: Samsung
Foto: Samsung

Samsung se sprema predstaviti svoju sljedeću generaciju prijenosnih računala Galaxy Book, a iako još ništa nije službeno potvrđeno, južnokorejski Yonhap News navodi da će se to dogoditi već 15. prosinca.

Tvrde, također, da će cijela serija laptopa Galaxy Book 4 biti pogonjena Intelovim nadolazećim procesorima Core Ultra Meteor Lake koji će biti predstavljeni 14. prosinca. Novi Samsungovi laptopi imat će i poboljšane AI mogućnosti zahvaljujući Gaussu, tvrtkinom internom AI modelu koji će se naći i na Galaxyju S24, S24+ i S24 Ultra.

Perjanica Samsungove nove serije laptopa bit će 16-inčni Galaxy Book 4 Ultra. Kako je još prije objavio leaker Tech_Reve, pogonit će ga Intel Core Ultra 7 155H od 16 jezgri te će imati 32 GB RAM-a i 1 TB SSD-a. Za grafiku će biti zaslužna Nvidijin GPU GeForce RTX 4050 sa 6 GB vRAM-a, što znači da će i igranje igara biti glatko.