LG zbog koronavirusa ne dolazi na MWC 2020, a ZTE je uveo stroga pravila za svoje djelatnike

MWC 2020 sajam koji će se krajem ovog mjeseca održati u Barceloni izgubio je svog prvog sudionika, južnokorejski LG koji je zbog koronavirusa otkazao svoj nastup na sajmu

Stjepan Bilić četvrtak, 6. veljače 2020. u 06:00

Koronavirus polako počinje stvarati sve veće probleme u mobilnoj industriji. Najprije su stigle informacije kako bi isporuka pojedinih iPhonea mogla kasniti zbog uvođenja karantena u mnogim kineskim gradovima, pa i onim u kojima se nalaze potrebne tvornice za proizvodnju mobitela, da bi sada krenule i prve informacije o otkazivanju nastupa pojedinih tvrtki na predstojećem MWC 2020 sajmu u Barceloni.

Naime, LG je objavio kako zbog rizika koji predstavlja Koronavirus ove godine ipak neće biti prisutni na MWC 2020 sajmu u Barceloni. Novi LG G9 ThinQ i drugi uređaji bit će predstavljeni naknadno na manjim, odvojenim, eventima. O datumima održavanja evenata još će se morati službeno oglasiti iz LG-a.

Sličnog je stava bio i ZTE koji se na kraju ipak predomislio pa je otkazivanje nastupa promijenio u nastup uz pojačanu brigu o zdravlju. Press konferencija koja je trebala biti održana 27. veljače i na kojoj je trebao biti predstavljen novi Axon 10s Pro je otkazana. No ostatak događanja na sajmu nisu – bit će ZTE-ovog štanda i uređaja na njemu koje će posjetitelji sajma moći razgledati.

No, ZTE je za svoj tim ljudi uveo stroga pravila. Za sve koji budu dolazili na MWC 2020 sajam iz Kine, ZTE će se pobrinuti da bude 100% siguran da u zadnja dva tjedna nisu imali nikakve simptome koji bi upućivali na koronavirus. Zatim, svi će morati proći kroz dvotjednu dobrovoljnu izolaciju kako ne bi ugrozili zdravlje i sigurnost drugih djelatnika tvrtke.

Kad su u pitanju osobe koje će prisustvovati sastancima s drugim važnim ljudima iz branše, oni će biti izolirani na području EU najmanje dva tjedna prije početka sajma. Zatim, provodit će se i svakodnevna dezinfekcija štanda i izložene opreme, a ZTE će voditi i brigu o tome da djelatnici koji budu zaduženi za prezentaciju uređaja svi odreda budu iz drugih zemalja.

Organizator MWC sajma, GSMA, navodi kako će i oni dati svoj obol u zaštiti posjetitelja sajma – povećat higijenske uvjete na način da će povećati broj sanitarnih čvorova, sredstava za pranje (dezinfekciju ruku). Kao jedna od preventivnih mjera navodi se i molba da se posjetitelji sajma tih dana suzdrže od rukovanja.