Nakon zrcalnih SSD-ova, stigla je i ista takva memorija - XTREEM ARGB

Team Group je u svoju ponudu dodao zrcalnu memoriju, T-Force Xtreem ARGB DDR4. Njezina posebnost je osim brzine rada i velika RGB površina koja se može pretvoriti u zrcalo

Stjepan Bilić utorak, 10. prosinca 2019. u 06:00

Team Group je ovih dana službeno predstavio novu DDR4 memoriju, T-Force Xtreem ARGB. Jedna od posebnosti ove serije je njezino blještavilo, uzrokovano ARGB osvjetljenjem, koje kada ne radi hladnjak pretvara u svojevrsno zrcalo. Nešto slično, samo u većim dimenzijama, smo vidjeli već ranije – kod tvrtkinog SSD-a Delta Max.

Kako je navedeno u samom nazivu memorija koristi ARGB osvjetljenje. Osvjetljenje je podijeljeno na dva dijela – donji i gornji, a kroz sredinu prolazi aluminijski okvir koji je sastavni dio aluminijskog hladnjaka, zaduženog za hlađenje memorijskih čipova. Čini se da hladnjak dobro odrađuje svoju ulogu, jer proizvođač reklamira kako je ova memorija pogodna i za overklokiranje.

Xtreem ARGB memorija dolazi u vidu memorijskog kita od 16 GB (2 x 8 GB), u tri brzinske konfiguracije – od 3.200, 3.600 i 4.000 MHz. Najveća koju ova memorija može postići je 4.800 MHz. Ovisno o odabranoj brzini memorijskih modula Xtreem ARGB memorija radi na 1,35V, odnosno 1,45V te se odlikuje latencijama CL14, CL16 i CL18.

Inače memorija je kompatibilna s matičnim pločama s Intelovim i AMD čipsetima. Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.