Microsoft

Microsoft osvježio liniju prijenosnika i mobitela Surface

Sandro Vrbanus četvrtak, 23. rujna 2021. u 14:08

Prijenosnici Surface Pro i Surface Go dobili su nove verzije, predstavljen je potpuno novi Surface Laptop Studio, kao i druga generacija preklopnog mobitela s dva ekrana Surface Duo 2

Sezona jesenskih predstavljanja novih tehnoloških proizvoda nastavljena je Microsoftovim online događajem koji se vrtio oko uređaja iz linije Surface. U video streamu koji se prenosio putem YouTubea prikazane su nove verzije nekoliko uređaja, kao i jedan potpuno novi profesionalni laptop zanimljive konstrukcije.

Surface Pro 8

Za početak, ažuriran je osnovni model, Surface Pro, koji je dobio svoju osmu iteraciju. On od sda dolazi s 13-inčnim zaslonom s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz te 11. generacijom Intelovih procesora. Ponešto je promijenjen i dizajn, pa su obrubi oko ekrana nešto tanji. U kućištu se sada nalazi i pretinac za stylus, Slim Pen 2, od sada i s vibracijskim motorom za haptički feedback. Početak prodaje najavljen je za 5. listopada, kada stižu i Windowsi 11. Početna cijena bit će 1.100 američkih dolara.

Surface Pro 8
Surface Pro 8

Surface Go 3

Ultraprijenosni uređaj 2-u-1 Surface Go dobio je svoje treće izdanje. I u njemu će od sada dolaziti Intelovi procesori novijih generacija, što je zapravo jedina promjena vrijedna spomena. Isto kao i Pro verzija, početak prodaje očekuje se s dolaskom Windowsa 11, a početna je cijena postavljena na 400 dolara.

Surface Go 3
Surface Go 3

Surface Duo 2

Preklopni mobitel s dva ekrana dobio je drugu iteraciju, koja podržava 5G, ima novi sustav s tri kamere (dvije širokokutne i jedna telefoto), pokreće ga Snapdragon 888, a oblikom je ostao gotovo jednak prethodniku. Zanimljiv dodatak predstavlja i dodatni ekran za notifikacije smješten na hrbat uređaja. Cijena za ovu verziju bit će 1.500 dolara, a prodaja započinje 21. listopada.

Surface Duo 2
Surface Duo 2

Surface Laptop Studio

Najekskluzivniji uređaj predstavljen na ovom događaju je Surface Laptop Studio. Kombinacija je to tableta i prijenosnika profesionalne razine, koja u neobičnom kućištu donosi i dodatni dio namijenjen isključivo hlađenju, smješten ispod uređaja.

Surface Laptop Studio
Surface Laptop Studio

Ekran je dijagonale 14,4", osvježava se na 120 Hz i osjetljiv je na dodir. Laptop Studio pokreću najnoviji Intelovi H35 procesori 11. generacije i Intelova Xe grafika, a dostupan je i s Nvidijinim grafičkim sustavom RTX 3050 Ti. Početna cijena mu je 1.600 dolara.

Microsoft Ocean Plastic Mouse

Poseban dodatak Surface liniji je i novi proizvod ekološkog karaktera, maleni bežični miš načinjen (djelomično) od reciklirane plastike prikupljene iz oceana. Koštat će 25 dolara, pokreće ga AA baterija s vijekom trajanja od oko godinu dana, a Microsoft kaže kako je ovaj proizvod jedan od malih koraka prema ekološki održivom poslovanju.

Microsoft Ocean Plastic Mouse
Microsoft Ocean Plastic Mouse

Cijeli Surface događaj možete pogledati u priloženom videu.