Apple predstavio Pay Later uslugu za plaćanje na rate

Apple je najavio Pay Later uslugu na WWDC-u u lipnju prošle godine, a sada ju je konačno i detaljnije predstavio te omogućio pojedinim korisnicima da ju koriste

Matej Markovinović srijeda, 29. ožujka 2023. u 10:58
📷 Foto: Apple
Foto: Apple

Nakon prvotne najave na prošlogodišnjem WWDC-u, Apple je predstavio Pay Later uslugu unutar Apple Walleta. Riječ je o usluzi koja omogućuje korisnicima da kupe proizvod u iznosu od 50 do 1.000 dolara i da ih otplate kroz četiri rate tijekom šest tjedana bez kamata ili naknada.

„Korisnici se mogu prijaviti za Apple Pay Later zajmove od 50 do 1.000 dolara, koji se mogu koristiti za kupnje putem interneta i putem aplikacija na iPhoneu i iPadu kod trgovaca koji prihvaćaju Apple Pay kao sredstvo plaćanja“, navodi Apple na svojem službenom blogu.

📷 Foto: Apple
Foto: Apple

Dakle, za korištenje ove usluge, korisnici se prvo moraju prijaviti da dobe novac te proći kroz proces provjere, kako bi tvrtka vidjela da su u stabilnoj financijskoj situaciji. Iako Apple kaže da Pay Later usluga neće utjecati na kreditnu sposobnost pojedinca koji ju koristi, napominju da se povijest plaćanja može prijaviti bankama.  

Svaka od transakcija vidljiva je unutar Apple Wallet aplikacije, koja će, također, korisnicima javljati kada moraju platiti novu ratu i koliko im je još ostalo za otplatiti. Pay Later trenutno funkcionira na iOS-u 16.4 uz posebnu pozivnicu za korisnike u SAD-u, no uskoro će se proširiti globalno i moći će ju koristiti – svi.