Gallery Go je Googleova laganija inačica Photos aplikacije

Google je predstavio novu Android Go aplikaciju Gallery Go iz koje se krije laganija inačica Google Photos aplikacije s automatskim razvrstavanjem fotografija bez potrebe za internetskom vezom

Matija Pavlić srijeda, 24. srpnja 2019. u 20:17

Google nastavlja s razvojem "olakšanih" (lite) inačica svojih standardnih aplikacija (Files, Google Go) koje su namijenjene njihovoj Android Go platformi.

Kako se radi o platformi za slabije uređaje i tržišta zemalja u razvoju ne čudi da je Google odabrao upravo Nigeriju kao mjestu gdje će predstaviti Gallery Go, laganu inačicu Googleove Photos aplikacije za obradu i pohranu fotografija od koje posuđuje većinu funkcionalnosti.

Postoji mogućnost automatskog organiziranja fotografija, postoje alati za automatsku modifikaciju i optimizaciju fotografija s time da je sve to smješteno unutar aplikacije koja je veličinom zauzima puno manje prostora u odnosu na klasičnu Google Photos aplikaciju (zauzima samo 10 MB).

Gallery Go se također može pohvaliti i mogućnošću automatske organizacije fotografija čak i kada internetska veza nije dostupna, a aplikaciju je moguće bez problema koristiti i kada je instalirana na vanjsku memoriju mobilnog uređaja (na microSD kartice).

Automatsko podešavanje fotografija može se iskoristiti za podešavanje razine svjetline i kontrasta te dodavanje raznih filtara. Gallery Go aplikacija već je dostupna u službenoj Google Play trgovini te radi na svim uređajima od inačice Android 8.1 Oreo pa nadalje, s time da opcija automatske organizacije fotografija prema osobama nije dostupna na svim tržištima.