Na ljeto kraj podrške za određene BlackBerryjeve Android aplikacije

Nakon što su se odlučili na gašenje BBM aplikacije za obične korisnike u BlackBerryju su se odlučili ugasiti službenu podršku za još četiri aplikacije što stupa na snagu nakon 30. lipnja

Matija Pavlić utorak, 30. travnja 2019. u 23:06

Nakon što je već odlučilo službeno zatvoriti svoj servis za sigurnu razmjenu poruka BBM u inačici za obične korisnike (31. svibnja), BlackBerry će ugasiti još poneku svoju Android aplikaciju.

Naime od 30. lipnja prestaje službena podrška za četiri BlackBerryjeve aplikacije. To su Productivity Tab, Power Center, Notable i Device Search.

Productivity Tab pruža brz pristup kontaktima, kalendaru, aktivnostima te primljenoj elektroničkoj pošti. Power Center pomaže u optimizaciji uređaja i na njemu instaliranih aplikacija. Notable korisnicima omogućava stvaranje, dijeljenje i modifikaciju sadržaja s naglaskom na onaj stvoren crtanjem prstima i rukama po zaslonu a ne tipkovnicom. Na kraju tu je i Device Search, opcija koja korisnicima omogućava brzo pretraživanje informacija o samom pametnom telefonu.

Kraj podrške za ove uređaje znači da BlackBerry nakon 30. lipnja više neće izdavati nove verzije ovih aplikacija, neće izdavati sigurnosne zakrpe za njih te neće pružati korisničku podršku vezanu za eventualne probleme koji mogu nastati uporabom ovih aplikacija.