Spotify Lite za korisnike s ograničenim podatkovnim paketima

Spotify je pustio u opticaj Lite inačicu svoje istoimene aplikacije za korisnike s područja tržišta u razvoju koji na svojim mobilnim uređajima često imaju ograničene podatkovne pakete. Hrvatska ne spada ni u takva tržišta

Stjepan Bilić utorak, 9. srpnja 2019. u 17:00

Spotify je za korisnike Android uređaja objavio lakšu, Lite inačicu svoje istoimene aplikacije za streaming glazbe. Ova inačica je namijenjena korisnicima s ograničenim podatkovnim paketima, ali i onima koji još uvijek koriste mobilne uređaje starijeg datuma.

Za razliku od standardne, Lite inačica umjesto 100 MB, teži samo 10 MB, omogućava nadgledanje i kontrolu potrošnje Internet prometa. Spotify Lite omogućava postavljanje limita potrošnje podatkovnog paketa odabirom jednog od predefiniranih paketa, a koji se kreću od 250 MB do 3 GB.

Spotify Lite podržava sve ono što je korisniku potrebno za pronalazak željenog glazbenog broja – pretragu po izvođačima, nazivu pjesme te playliste. Također je moguće spremiti glazbu za kasnije ili ju podijeliti s drugim korisnicima.

Nova Lite aplikacija podržava obje vrste računa – besplatne te plaćene premium račune. Da bi se Spotify Lite mogao koristiti nije potrebno prethodno deinstalirati punokrvnu inačicu, već obje mogu raditi bez utjecaja jedna na drugu. Jedini preduvjet je Android uređaj s minimalno Androidom 4.3 ili novijim.

Spotify Lite za sada neće biti dostupan na američkom i europskom tržištu, već isključivo na tržištima u razvoju. Za sada su podržano 36 zemalja iz Azije, Latinske Amerike, Bliskog Istoka i Afrike. Cijeli popis dostupan je ovdje. Nas nema ni u jednoj kombinaciji...