Značajka Stories dostupna je na Telegramu, ali samo za pretplatnike

Nakon najave krajem lipnja, značajka Stories postala je dostupna na Telegramu. Trenutno je mogu koristiti isključivo oni koji plaćaju Telegram Premium

Matej Markovinović subota, 22. srpnja 2023. u 10:33
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Izvršni direktor Telegrama, Pavel Durov, najavio je prošloga mjeseca da u aplikaciju stiže Stories, značajka za postavljanje privremenih objava koju je prvo popularizirao Snapchat, a koju su kasnije preuzele gotovo sve ostale velike društvene mreže.

Prema riječima Durova, korisnici su godinama tražili značajku Stories, a sada je ona konačno implementirana u Telegram. Međutim, moći će ju koristiti samo oni koji plaćaju pretplatu na Telegram Premium.

„Više od polovice svih zahtjeva za značajka koje primamo, upravo je vezano za Stories. U početku smo bili protiv toga jer je to već svugdje, ali Telegram ne bi bio Telegram da ne sluša svoje korisnike i ne inovira postojeće formate“, rekao je Durov u priopćenju prošloga mjeseca.

Odjeljak za Stories na Telegramu postavljen je na samom vrhu početne stranice. Kao što se i očekivalo, korisnici mogu birati tko će točno vidjeti njihove privremene objave i koliko će one biti dostupne za pregled (6, 12, 24 ili 48 sati). Za one koji žele „zauvijek“ spremiti svoj story na profilu, Telegram nudi i tu mogućost prema uzoru na Instagram.

U objave se, također, mogu dodavati poveznice i tekstovi, a moguće je označavati i druge osobe. Postoji i opcija snimanja storiesa prednjom i stražnjom kamerom istovremeno, baš kao što to korisnicima nudi odnedavno popularna društvena mreža, BeReal.