Apple prešutio, a Geekbench otkrio koliko RAM-a imaju novi iPhonei

Apple tradicionalno nije otkrio koliko RAM-a imaju novi iPhonei, ali zato je tu Geekbench kojemu ni taj podatak nije promakao

Stjepan Bilić petak, 14. rujna 2018. u 14:30

Apple je nedavno predstavio ovogodišnji iPhone – XS, XS Max i XR. Prema ustaljenoj praksi ni ove godine nije bilo govora koliko dotični imaju RAM-a pa su se za taj podataka morali pobrinuti drugi izvori, točnije Geekbench.

GeekBench je na svojim internetskim stranicama izlistao dva modela – iPhone11,8 što je naziv za iPhone XR te iPhone 11,6 što je pak naziv za iPhone XS Max. Snažniji modeli – XS i XS Max dobili su 1 GB RAM-a više u odnosu na svog prethodnika iPhone X pa imaju ukupno 4 GB RAM-a. Najslabiji ovogodišnji model – iPhone XR ostao je na količini RAM-a od 3 GB koliko je imao i iPhone X.

GeekBench nije otkrio samo količinu RAM-a, već i performanse ovogodišnjih modela. iPhone XR u Single-Core testovima osvojio je 4.754 bodova, a u Multi-Core testovima 9.367 bodova. Ugradnja dodatnog gigabajt memorije pokazao se kao pun pogodak na modelima XS i XS Max budući da im je Geekbench u Single-Core testovima dodijelio 4.808, a u Multi-Core testovima čak 11.507 bodova.

Kao što je vidljivo, novi iPhonei su ove rezultate postigli pomoću novog A12 Bionic čipa i na iOS-u 12. Podsjetimo, iOS 12 još nije dostupan za preuzimanje, ali će biti uskoro - od 17. rujna. Od nove inačice iOS-a koristi bi trebali imati i vlasnici starijih iPhonea, jer se Apple ovog puta više bazirao na fluidnost OS-a, a manje na nove mogućnosti.