Asus na Computex donosi ROG Phone

Asus bi ove godine na Computex 2018 sajmu trebao predstaviti svoj prvi mobitel koji je posebno osmišljen za igrače – ROG Phone

Stjepan Bilić nedjelja, 13. svibnja 2018. u 07:01

Zadnjih mjeseci proizvođači mobitela počeli su više pozornosti pridavati korisnicima koje više zanima igranje u hodu, nego slanje poruka, telefoniranje, fotografiranje i snimanje videozapisa. Rezultat toga su dakako mobiteli za igrače.

Nakon što je Razer prvi probio led na ovom polju, predstavivši u studenom 2017. godine Razer Phone, svoje modele su ove godine predstavili Xiaomi i ZTE, u vidu mobitela Black Shark i Nubia Red Magic. Po svemu sudeći ovaj trojac uskoro će dobiti i novog konkurenta – Asus.

Naime, iz tajvanskih izvora (insideri) stižu informacije kako će Asus tijekom ovogodišnjeg Computex 2018 sajma najaviti vlastiti mobitel za igrače. Dotični se za sada spominje pod nazivom ROG Phone, a hoće li mu to ostati i tržišni naziv vidjet ćemo na Computex sajmu koji se ove godine održava od 5. do 9. lipnja.

Izvori za sada nisu otkrili ništa vezano uz specifikacije, ali ako Asus namjerava konkurirati gore navedenoj trojki specifikacije mu ne smiju biti nimalo lošije. Dakle, za očekivati je barem Snapdragon 845, 8 GB RAM-a te zaslon sa 120 ili čak 144-hercnim osvježavanjem.

Druga stavka o kojoj će Asus morati povesti računa je dakako cijena – ZTE, Xiaomi i Razer svoje gaming mobitele vrednuju između 399 i 700 USD pa ako ih misli ozbiljnije uzdrmati, Asus će morati ponuditi ili osjetno bolji hardver po istoj cijeni kakvu ima i konkurencija mu, ili isti hardver po osjetno nižoj cijeni.