Black Shark 2 izdržat će i gamere tankih živaca

Najnovijem testu izdržljivosti podvrgnut je Xiaomijev Black Shark 2 – gamerski mobitel pokazao se poprilično izdržljivim, što ga čini dobrim izborom za gamere tanjih živaca

Stjepan Bilić petak, 26. travnja 2019. u 15:04

Zackov način testiranja mobitela nije za svakoga, pogotovo ne za one koji teško podnose namjerno oštećivanje, nerijetko, skupih uređaja. Cilj takvog načina testiranja je uz dokazivanje otpornosti pojedinog uređaja i zabavljanje gledatelja, a u neku ruku i educiranje korisniak što ne bi trebao raditi s uređajem, ili ako baš mora, koliko dugo to može činiti bez trajne štete.

Najnovijem testiranju podvrgnut je Xiaomijev Black Shark 2. Riječ je o mobitelu koji je posebno osmišljen za gamere. Kao takav odmah je jasno da mora biti nešto izdržljiviji u odnosu na šminkerske modele, jer u žaru digitalne borbe stvari mogu izmaći kontroli. Primjerice, moglo bi se dogoditi da gamer u trenutku nepovoljnog odvijanja scenarija na zaslonu isti prejako pritisne i on pukne, ili da ga iživcirani gamer pokuša saviti kako bi mu iskazao koliko je nezadovoljan postignutim rezultatom.

Kako bi znali koliko daleko mogu otići u tome, Zack Nelson je Black Shark 2 podvrgnuo svom setu testova. Većina njih je završila slično kao što je to bio slučaj i s većinom mobitela drugih proizvođača – zaslon se mogao oštetiti tek pod nožem tvrdoće šest, skalpel zaslonu nije mogao ništa, kao ni staklu na lećama kamera, ali je zato mogao metalu i plastici što je ionako očekivan rezultat.

Dobra vijest za sve koji su nabavili ovaj uređaj, ili to tek imaju u planu, Black Shark 2 se pokazao poprilično izdržljivim. Dio zaslužan za to su metalno kućište, koje je na dijelovima ojačano plastičnim umetcima kako se ne bi ponovio slučaj iPad Pro koji se zbog nedostatka istih, lako prelomio.

Zatim, skener otiska prsta koji se kod ovog modela nalazi unutar zaslona uspješno je radio i nakon što je dio zaslona oštećen. Jedino se pokazalo kako nije pametno zaslon zagrijavati otvorenim plamenom duže od dvadesetak sekundi. Naime, bijele mrlje koje su nastale njegovim zagrijavanjem, po hlađenju nisu u potpunosti nestale.

Kao i uvijek zadnji test je onaj u kojem Zack pokušava saviti (možda i prelomiti) uređaj. U videu se vidi kako Zack daje sve od sebe ne bi li uspio savinuti kućište, a time i oštetiti primjerice zaslon ili neku komponentu u unutrašnjosti kućišta ne bi li tako izazvao kvar uređaja. No, na sreću trenutnih i budućih vlasnika nije uspio. Gotovo da se golim oko uopće ne može primijetiti da je imalo došlo do savijanja.