Blass se dokopao službenih Google Pixel 4 rendera

Dva tjedna prije službenog predstavljanja u javnost su stigli i službeni renderi Googleovog Pixela 4 koji su manje-više potvrdili dosadašnje glasine, ali i otkrile manje kozmetičke detalje

Stjepan Bilić utorak, 1. listopada 2019. u 14:15

Google će za dva tjedna, točnije 15. listopada predstaviti novu seriju pametnih telefona – Pixel 4. Kao i ranijih godina bit će predstavljena dva modela – manji Pixel 4 te nešto veći Pixel 4 XL.

Jedan od najpouzdanijih leakera – Evan Blass, uspio se ranije dokopati službenih rendera za Pixel 4, koji manje-više potvrđuju dosadašnje glasine vezano uz njihov dizajn. Na renderima se vidi kako je Google ove godine smanjio većinu rubova oko zaslona, točnije bočne te donji rub. Gornji rub oko zaslona je i dalje podeblji, a glavni razlog su slušalica, kamera i ostali senzori.

Pixel 4 sa stražnje strane će dosta nalikovati na ovogodišnji iPhone. Naime, i Google te Apple su odlučili ove godine stražnje kamere i dodatnu im opremu smjestiti unutar kvadratnog otoka. Logo tvrtke – slovo „G“ nalazi se u donjem dijelu stražnje strane kućišta.

Za razliku od prijašnjih modela, ovogodišnji Pixel 4 neće imati fizički čitač otiska prsta. To može značiti dvije stvari – Google je čitač integrirao unutar zaslona ili ga je u potpunosti odbacio u korist tehnologije za prepoznavanje lica. Tipke za uključivanje uređaja te kontrolu jačine zvuka smještene su bočno, s desne strane kućišta. Koliko se da razaznati na renderu, tipka za uključivanje uređaja je bijele boje.

Što se hardvera tiče, Blass se ovog puta nije oglasio. No, za očekivati je Snapdragon 855 čip, 6 GB RAM-a te do 128 GB prostora za pohranu. Ovisno o modelu, zasloni će imati dijagonalu od 5,7“ i 6,3“ te FHD+ i QHD+ razlučivost.