Galaxy Note10 Lite imat će ravan ekran

Popularni leaker @rquandt dokopao se kako se čini službenih rendera za novu Lite inačicu Galaxy Notea10 – stižu ravni zaslon i novi vizualni identitet kamera

Stjepan Bilić četvrtak, 19. prosinca 2019. u 06:00

Samsung je ove godine odlučio po prvi put uz standardne Note modele predstaviti i jedan slabiji, takozvani Lite model. O njegovim mogućim specifikacijama već je bilo govora na našim stranicama, a sada su na red stigli i kako se čini službeni renderi koje je dobavio popularni leaker - @rquandt.

Za razliku od standardnih Galaxy Note10 i Galaxy Note10+ uređaja, Lite inačica će biti opremljena s ravnim zaslonom. Selfie kamera će i dalje ostati u sredini. Stražnje kamere dobit će novi vizualni identitet te će biti smještene u gornji lijevi kut unutar kvadratnog otoka. Kamera će biti tri, a njihove razlučivosti za sada nisu poznate.

Samsung je daljnje promjene učinio na način da je fizičke tipke vratio na njihovo staro mjesto – desnu stranu kućišta. Podsjetimo kod flagship modela iz Galaxy Note10 serije iste se nalaze s lijeve strane kućišta. Galaxy Note10 Lite podržavat će Bluetooth 5.1 koji će omogućiti uređaju precizno lociranje S-Pena. Sudeći prema renderima Galaxy Note10 Lite bit će dostupan u više boja, klasičnoj crnoj, gradijentnoj plavo-ružičastoj te crvenoj.

Oko termina predstavljanja još se lome koplja, jedni govore kako Lite model ne treba očekivati prije veljače 2020., dok neki poput internetske stranice WinFuture kao termin navode 27. prosinca 2019. Iako u svom nazivu nosi oznaku Lite to ne znači da će mu takva biti i cijena. Izvori navode kako bi početna cijena mogla biti oko 670 eura.