Galaxy S23 serija mobitela dobiva ažuriranje za poboljšanje kamere

Južnokorejski korisnici mobitela iz S23 serije, dobili su ažuriranje koje im poboljšava iskustvo fotografiranja i performanse kamere. Svi korisnici trebali bi dobiti ova poboljšanja već sljedećeg mjeseca

Matej Markovinović petak, 31. ožujka 2023. u 06:00
📷 Foto: Unsplash, Thai Nguyen
Foto: Unsplash, Thai Nguyen

Iako Galaxy S23 serija dolazi s impresivnim sustavom kamera, osobito kad je riječ o Ultra modelu, na forumima i društvenim mrežama govorilo se o sitnicama koje Samsung treba popraviti. Toga je, čini se, svjesna i južnokorejska tvrtka, pa su tako izbacili ažuriranje koje dodatno poboljšava performanse kamere.

Kako prenosi SamMobile, poboljšanja su dodana kao dio drugog ažuriranja softvera (S91xNKSU1AWC8) u ožujku 2023. godine, „teškog“ čak 922,88 megabajta. Prvo ga dobivaju južnokorejski korisnici, a pretpostavlja se da će za sve ostale stići već u travnju.

Navodi se, naime, da ovo ažuriranje poboljšava automatsko fokusiranje i mijenja njegov algoritam, a poboljšat će se i fotografiranje te snimanje u uvjetima lošijeg osvjetljenja. Osim toga, bugovi pri korištenju noćnog načina trebali bi biti riješeni, kao i problemi s optičkom stabilizacijom slike (OIS) koji su se znali javiti kod nekih uređaja.

Zahvaljujući novom ažuriranju, Samsungova galerija također će omogućiti korisnicima da obrišu fotografiju odmah nakon što je ona snimljena, odnosno prije nego što se počne obrađivati. Cjelokupne promjene koje donosi novo ažuriranje, moguće je vidjeti na sljedećoj poveznici.