Google Pixel 6 Pro osvanuo na videozapisu

Pixel 6 Pro imat će 6,7-inčni QHD+ zakrivljeni zaslon od 120 Hz, senzor otiska prsta ispod zaslona i trostruke kamere sa 4X telefoto lećom u periskopskom stilu

Matej Markovinović srijeda, 22. rujna 2021. u 20:20

Google je još u kolovozu službeno najavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro pametne telefone pogonjene tvrtkinim Tensor SoC-om, zbog kojeg će navodno konkurirati vodećim uređajima ostalih proizvođača. Od tad su se pojavile snimke maketa postavljenih u Googleovoj trgovini u New Yorku, no prolaznici su ga mogli vidjeti samo sa stražnje strane, pa je još štošta toga bilo ostavljeno za maštu.

Foto: PCMag/Sascha Segan
Foto: PCMag/Sascha Segan

Međutim, korisnik Twittera M. Brandon Lee, objavio je u utorak videozapis koji prikazuje Pixel 6 Pro sa svih strana, no sudeći po neobičnom Googleovom logotipu na stražnjici uređaja, čini se da je riječ o pretprodukcijskom modelu

„Logotip označava da je vjerojatno riječ o pretprodukcijskom modelu, što znači da je moguće da će biti nekih razlika između onoga što vidite ovdje i pravog uređaja“, napominje Brandon Lee, no u komentarima je istaknuo da zna da je riječ o PVT (Production Validation Test) verziji uređaja, koja je gotovo uvijek identična onoj „pravoj“.

Osim toga, ovim je videozapisom potvrđeno i da Pixel 6 Pro ima sjajni finish, što se nekima vjerojatno neće svidjeti zbog problema s ostavljanjem otisaka prstiju, no rješenje za to svakako je stavljanje zaštitne maske. Standardni Pixel 6, barem kako navode prijašnji renderi, trebao bi imati matiranu stražnju stranu.

Podsjetimo, Google novim Pixelima želi snažno zakoračiti na tržište flagship pametnih telefona, navodeći da će im za to uveliko pomoći Tensor SoC za kojeg viši potpredsjednik Googlea, Rick Osterloh, tvrdi da će biti vodeći na tržištu. 

Još nije poznato kada će Pixel 6 i Pixel 6 Pro uređaji izaći na tržište.

 Multiroom Hi-Res WiFI zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, Heos, Alexa, Airplay 2, Bluetooth

3379 kn Kupi

Gramofon sa predpojačalom

DENON DP-300F black

Masivna baza za smanjenje vibracije, aluminijska izrada, MM zvučnica

2199 kn 2990 kn Kupi