Honor Magic V2 stiže u Europu već ovog petka

Najtanji sklopivi mobitel na tržištu, Honor Magic V2, stiže u Europu 26. siječnja, odnosno ovoga petka, a moći će ga se kupiti i kod nas

Matej Markovinović četvrtak, 25. siječnja 2024. u 20:33

Honor je predstavio sklopivi Magic V2 još u srpnju 2023. u Kini, a mobitel su dva mjeseca nakon toga prikazali na IFA-i bez informacija o službenom datumu izlaska za europsko tržište te cijeni. No, oni koji se žele „dočepati“ trenutno najtanjeg sklopivog mobitela na svijetu, moći će to učiniti uskoro jer stiže u Europu već ovog petka.

Naime, Honor je zakazao lansiranje Magica V2 26. siječnja u Porsche Experience Centru u Leipzigu, kada će se znati svi dugo iščekivani detalji, pa tako i cijena.

Podsjetimo da je riječ o mobitelu koji teži samo 231 gram i debeo je svega 9,9 milimetara u sklopljenom stanju. Kao što smo pisali još u rujnu, Magic V2 sadrži novu generaciju silicij-ugljične dvostruke baterije prosječne debljine od 2,72 milimetara i kapaciteta od 5.000 mAh.

Pogoni ga Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2, a na stražnjoj strani ima sustav kamera koji sadržava tri senzora – glavni i ultraširoki od 50 MP te telefoto od 20 MP. Za selfije su, s druge strane, zaslužna dva senzora od 16 MP, jedan na unutarnjem, a jedan na vanjskom zaslonu.

Jedna od glavni stavki ovog mobitela svakako je i njegova izdržljivost. Konkretnije rečeno, Magic V2 ima lagane šarke od titana i čelika koje mogu izdržati više od 400.000 savijanja. Prema navodima proizvođača, to osigurava životni vijek od 10 godina, pod uvjetom da se mobitel dnevno sklopi i otklopi 100 puta.