Honor Magic V2 predstavljen na sajmu IFA 2023 - ovo je najtanji preklopni mobitel dosad

Uz svega 9,9 milimetara debljine, Honorov najnoviji preklopni telefon ima i impresivno malenu masu od svega 231 gram, a u Berlinu je predstavljen i koncept torbice-mobitela, nazvan Honor V Purse...

Dragan Petric petak, 1. rujna 2023. u 19:37

Sajam IFA 2023 otvoren je danas u Berlinu keynoteom Honorovog CEO-a, Georgea Zhaoa, koji je i europskom tržištu predstavio Honor Magic V2, preklopni telefon nedavno lansiran u Kini. Usput je predstavljen i konceptualni telefon Honor V Purse, koji je zamišljen kao kombinacija modnog dodatka i mobitela...

Honor Magic V2

Honor Magic V2 ilustrira Honorovu viziju preklopnih pametnih telefona, sa značajnim poboljšanjima u odnosu na prethodni model, kada su u pitanju oblik, baterija, aspekti prikaza i korisničko iskustvo.

To je, naveo je Zhao, najlakši i najtanji preklopni pametni telefon koji je Honor dosad predstavio, težak samo 231g i debljine samo 9,9 mm kada je sklopljen. Telefon sadrži novu generaciju silicij-ugljične dvostruke baterije, prosječne debljine od samo 2,72 mm, koja postiže visoki kapacitet do 5.000 mAh u prostoru tankog i laganog sklopivog kućišta.

Honor Magic V2 ima vrlo lagane titanijske šarke, prve takve vrste, i novi Honorov vlastiti čelik koji osigurava dodatnu robusnost i izdržljivost mehanizma šarki. Također, Honor Magic V2 dolazi i s certifikatom izdržljivosti od SGS-a, budući da omogućuje šarkama da izdrže više od 400.000 savijanja, što osigurava životni vijek do deset godina, ako se telefon dnevno savija 100 puta.

Uređaj ima trostruku stražnju kameru koja uključuje glavnu kameru od 50 MP (f/1.9), ultraširoku kameru od 50 MP (f/2.0) i telefoto kameru od 20 MP (f/2.4). Spriejda su dvije 16MP kamere (f/2.2).

Honor Magic V2 također podržava i tehnologiju zatamnjivanja od 3.840Hz PWM koja minimizira naprezanje očiju, osiguravajući ugodno gledanje čak i tijekom dužeg korištenja.

Telefon podržava i Parallel Space, čime je omogućeno odvojeno pohranjivanje poslovnih i životnih podataka, sigurno izoliranje podataka, kao i neovisno paralelno upravljanje aplikacijama u dva prostora.

Za sada nije poznato hoće li uređaj biti dostupan i na hrvatskom tržištu.

Honor V Purse

Honor V Purse pretvara preklopni pametni telefon u modni dodatak, zahvaljujući nizu prilagodljivih, uvijek uključenih zaslona koji oponašaju dizajn torbice, uključujući elemente poput lančića, perja i resica koje reagiraju kad je pametni telefon u pokretu. Telefon je kompatibilan i s različitim izmjenjivim remenima i lančićima koji se pričvršćuju na šarku, pa se  može nositi preko ramena, kao i obična torbica.

Honor se za ovu priliku udružio i s vrhunskim umjetnicima i dizajnerima iz svoje platforme Honor Talents Global Design Awards, uključujući kreativnog direktora Burberry mensweara Brama Van Diepena, suvremenog umjetnika Yunuene Esparza, profesora Kineske akademije umjetnosti Yuan Youmina i crossover umjetnika Xiao Hui Wang, za dizajn serije prilagođenih AOD-ova za uređaj. U sljedećoj fazi programa, otvaranjem API sučelja koje dizajnerima omogućuje korištenje senzora poput žiroskopa, dodira ili senzora ambijentalnog svjetla, Honor će pozvati nove talente iz cijelog svijeta da osmisle vlastiti dizajn, koji odražava najnovije trendove za preoblikovanje stila života.

Uzbuđenjima u svijetu novih tehnologja nikad kraja...