Huawei na P30 vraća 3,5-milimetarski priključak za slušalice?

Nasljednik iznimno popularnog lanjskog modela, Huaweija P20, mogao bi – ako je vjerovati prvim informacijama – dobiti, donedavno standardni, analogni audio port

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 7. siječnja 2019. u 06:00

U javnost su putem leakea Onleaks procurili prvi renderi i video zapis na kojima se, navodno, nalazi ovogodišnji predstavnik Huaweijeve flagship linije – Huawei P30. Nasljednik iznimno popularnog modela P20 donosi stražnju površinu s prelijevanjem boja, kao i kod prošlog modela. Najavljene karakteristike poput kamere od 38 megapiksela, 5x optičkog zuma, 24 MP selfie kamere i Kirin 980 SoC također ostaju na razini špekulacija, ali su manje-više očekivane inkrementalne nadogradnje.

Sa stražnje su strane budućeg uređaja vidljive tri kamere, dvostruka LED bljeskalica, ali neke stvari pomalo iznenađuju. Kao prvo, na ovim se slikama i videu ne vidi čitač otiska prsta pa se može pretpostaviti da će ga Huawei u modelu P30 ugraditi ispod zaslona. Isti je, usput budi rečeno, predviđen da će mjeriti 6 inča dijagonale.

No, možda najveće iznenađenje smješteno je na donjem rubu Huaweija P30. Uz USB-C utor na renderima i videu ističe se gotovo pa relikt prošlosti – analogni audio priključak za slušalice. Za nešto što je do prije koju godinu bio neizostavni dio svakog mobitela, gotovo je nevjerojatno da se sada ističe kao neobičan dodatak. Appleova "hrabrost" kada su isti izbacili uhvatila je zamah pa je u posljednje vrijeme, pogotovo na flagshipima, nemoguće pronaći ovaj utor.

Ako je vjerovati vrlo ranim informacijama iz neslužbenih izvora, tijekom ove bi se godine Huawei mogao odvažiti na taj potez i vratiti 3,5-milimetarski utor na svoj P30.

Što kažete na to?

Anketa Glasanje do 14.1.2019. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: