I HTC će se pridružiti proizvođačima Android One smartphonea

Nakon što je Xiaomi predstavio svoj Android One uređaj, a Motorola planira predstaviti svoj, stiže i informacija kako isto namjerava učiniti i HTC

Matija Pavlić srijeda, 13. rujna 2017. u 21:03

Nakon što je Xiaomi predstavio svoj pametni telefon Mi A1 baziran na Android One platformi, a isto će uskoro učiniti i Motorola, pojavile su se glasine i o trećem značajnom proizvođaču pametnih telefona koji bi također mogao predstaviti svoj Android One uređaj.

Riječ je o HTC-u koji bi trebao predstaviti Android One uređaj koji se bazira na HTC U11 Life odnosno Ocean Life modelu koji se nikad nije pojavio na tržištu.

Prema tadašnjim glasinama, Ocean Life je trebao imati 5,2-inčni zaslon s rezolucijom od 1920 x 1080 piksela, Qualcommov Snapdragon 630 čip, 32 GB interne memorije proširive microSD karticama, senzor otisaka prstiju na prednjoj strani uređaja te prepoznatljivu Edge Sense funkcionalnost.

Sa stražnje strane nalazila bi se 16-megapikselna kamera s funkcionalnostima kao što je autofokus s detektorom faze, dok se s prednje strane nalazi 16-megapikselna selfie kamera. Spominjao se i IP67 certifikat te HTC-ove USonic slušalice s aktivnim smanjenjem buke iz okoline.