iPhone 12 s 64-megapikselnim senzorom, a iOS 14 će se usredotočiti na stabilnost

Leaker s Twittera PineLeaks spominje kako će iPhone 12 imati 64-megapikselni senzor, a u slučaju iOS 14 sustava programeri će se usredotočiti na stabilnost i korisničko sučelje

Matija Pavlić ponedjeljak, 9. ožujka 2020. u 06:00

Korisnički profil PineLeaks (vodi ga Max Weinbach s portala XDA Developerss) na Twitteru otkriva informacije o budućem iPhone 12 smartphoneu i novom iOS 14 sustavu. Isti profil već je ranije objavio neke točne informacije što se tiče nekih informacija vezanih za iOS i Appleove uređaje.

Ono što PineLeaks piše je da Apple testira Sonyjev 64-megapikselni senzor kako bi iPhone 12 imao kvalitetnije fotografije posebice one u slabijim uvjetima osvjetljenja. Noćni način rada navodno dolazi na sve kamere što uključuje i selfie kameru, ultraširoku kameru i telephoto kameru.

U izradi je i makro kamera koja će omogućiti fokusiranje na objekte s udaljenosti od 2,2 centimetra, dok će ultraširoka leća biti za 35% šira (ultraširoka kamera na iPhoneu 11 ima vidljivost od 120 stupnjeva). Planirana su poboljšanja koja se tiču Smart HDR načina rada, zbog podrške za 5G iPhone 12 će imati za 10% veći kapacitet baterije u odnosu na prethodnika.

Budući operativni sustav iOS 14 neće dolaziti s značajnim novim opcijama već će pozornost biti usredotočena na stabilnost, unaprijeđeni dizajn i korisničko sučelje. PineLeaks daje informacije i o budućim planovima koji uključuju prizme i zrcala kako bi se smanjila veličina Face ID komponente.