Krajem mjeseca Nokia bi mogla predstaviti novi retro telefon

Do kraja ovog mjeseca Nokia bi mogla predstaviti novi telefon iz Retro serije – tako barem suptilnim tvitom sugerira Juho Sarvikas, šef odjela za proizvode finske tvrtke HMD Global

Stjepan Bilić utorak, 7. siječnja 2020. u 06:00

Šef odjela za proizvode finske tvrtke HMD Global, Juho Sarvikas, kupio je nove tenisice. Kaže kako to čini već četvrtu godinu za redom dok iščekuje početak CES i MWC sajmova. Dodaje i kako smatra kako će 2020. godina biti najbolja godina do sada.

Vijest o kupnji tenisica ne bi bila toliko značajna sam po sebi da Sarvikas istom nije suptilno natuknuo kako bi Nokia do kraja ovog mjeseca mogla predstaviti novi telefon iz Retro serije. Naime, Sarvikas se odlučio za limitirane seriju tenisica Adidas Originals.

Upravo oznaka „Originals“ upućuje na mogućnost skorog predstavljanja novog Retro modela s modernim komponentama, kao što je prošlih godina bio slučaj s Nokijom 3310, 8110 i drugim. Koji točno stari model Sarvikas namjerava oživjeti u 2020. za sada nije poznato. Na odgovor na gore pitanje ne bi trebali dugo čekati, jer je Sarvikas u tvitu stavio i hashtag #ChineseNewYear koja počinje 25. siječnja 2020. godine.

Nokia će ove godine biti dio i MWC sajma u Barceloni. Tih dana očekuje se predstavljanje Nokijinog 5G telefona temeljenog na Snapdragon 765 čipu iz srednjeg tržišnog segmenta. TOP model, Nokia 9.2 PureView prema zadnjim informacijama neće biti spremna do MWC 2020 sajma, već tijekom jeseni. Razlog tomu je navodna želja za poboljšanjem komponenti, točnije zamjena prvotno planiranog Snapdragon 855 s novijim, Snapdragonom 865 kako bi telefon što bolje konkurirao na tržištu.