Kuo: Apple će kasniti s isporukama iPhone 12 modela s mmWave podrškom

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo navodi kako bi Apple mogao kasniti što se tiče očekivanog broja iPhone 12 modela s podrškom za mmWawe 5G opseg

Matija Pavlić četvrtak, 3. rujna 2020. u 19:45

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo donosi nove informacije o Appleovom budućem iPhoneu 12. Tvrdi kako pošiljke novih iPhone 12 modela s podrškom za mmWawe 5G opseg neće doseći planiranu razinu ni ove ni sljedeće godine.

Kuo tvrdi da će tvrtka iz Cupertina ove godine isporučiti 4 do 6 milijuna iPhonea s podrškom za mmWawe opseg, a iduće godine 25 do 35 milijuna iPhonea s podrškom za mmWawe.

Taj je opseg namijenjen gusto naseljenim područjima ili područjima gdje se obično nalazi velik broj osoba (stadion, trg i drugo) što sad nije slučaj u vrijeme pandemije koronavirusa a to je u konačnici usporilo predstavljanje novih mmWawe tornjeva pa samim i time i iPhonea koji donose podršku za taj 5G opseg.

Podrška za mmWawe koji obećava brži 5G također će ovisiti i o modelu iPhonea. Obični iPhone 12 imat će podršku samo za sporiji 5G s frekvencijama ispod 6 GHz, a iPhone 12 Pro dobit će podršku za mmWawe ali samo na nekim tržištima kao što su SAD, Kanada, Velika Britanija, Japan i Južna Koreja.