Kuo: Huaweijeve perjanice izlaze u prvoj polovici 2024.

Dugogodišnji analitičar Ming-Chi Kuo predviđa da će se nadolazeća Huaweijeva serija vrhunskih mobitela, P70, prodavati značajno bolje u odnosu na trenutne modele iz serije P60

Matej Markovinović srijeda, 29. studenog 2023. u 08:33
Huawei P60 Pro.  📷 Foto: Huawei
Huawei P60 Pro. Foto: Huawei

Umjesto tradicionalnih prognoza vezanih uz Appleove uređaje, analitičar Ming-Chi Kuo ovoga se puta dotaknuo Huaweijeve nadolazeće serije mobitela. Kuo, naime, očekuje da će kineski proizvođač predstaviti Huawei P70, P70 Pro i P70 Art Pro u prvoj polovici 2024. godine te da će potražnja za njima značajno porasti u usporedbi s prethodnim modelima.

Konkretnije, Kuo prognozira da će se nadolazeći Huaweijevi modeli prodati u oko 15 milijuna primjeraka, što bi predstavljalo rast od oko 230 posto u usporedbi s dosadašnjom prodajom modela iz tvrtkine serije P60.

„Očekuje se da će serija P70 doživjeti značajan rast isporuka u 2024. godini, a sve zahvaljujući nadograđenim specifikacijama sustava kamera te uvođenju Huaweijevih Kirin SoC-eva“, navodi Kuo u objavi na svom blogu.

Službene specifikacije kamera još nisu poznate, ali se još prije „šuškalo“ da će Huawei P70 imati 5P leću i 1/3,6-inčni telefoto senzor, dok će P70 Pro navodno dobiti 6P zoom leću s 1/2,5-inčnim senzorom. S druge strane, P70 Pro Art koristit će 1G6P leću (jedno staklo i šest plastičnih slojeva) te 1-inčni senzor za ultraširoku kameru.

Leće će za Huaweijevu nadolazeću seriju flagship mobitela proizvoditi Largan and Sunny Optical.